Doneer nu!

Vrijwilligers Resto VanHarte tonen zich top-chefs bij Cook off

De eerste Resto VanHarte Cook off is een feit! Het was een spannende wedstrijd waarin twaalf teams van Resto-vrijwilligers de jury overdonderden met gerechten die uitblonken in creativieit, smaak en opmaak. De kookwedstrijd liet zien dat de vrijwilligers zich onder begeleiding van de VanHarte professionals ontwikkelen tot ware top-chefs. Het team uit Alkmaar won met een bijzonder menu, waarbij vooral het dessert met semifreddo hoge ogen gooide bij de vakjury. Klik hier voor een filmverslag van de middag.

'Ik at hier lekkerder.'
Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf en jurylid tijdens de Cook off: “Ik was zeer verrast door het hoge niveau waarop gekookt werd. Alle teams hebben in twee uur tijd geweldige gerechten in elkaar gezet en het was lekker! Ik zat in de jury bij een culinaire organisatie waar chefkoks in vijf uur tijd een viergangendiner in elkaar draaiden. Ik at hier lekkerder. Ik zat in de jury van een hotelketen waar koks in vier uur tijd een driegangendiner op tafel zetten. Ik at hier lekkerder.”

Als je kookt met je hart, krijg je blijkbaar een andere keuken.
De jury met Felix Wilbrink, TV kok Caspar Bürgi, Wilco van den Baar, chef-kok en eigenaar van Uw chefkok thuis en Marcel Bisselink, top-chef en mede-eigenaar van Daily Fresh Food beoordeelde de gerechten op smaak, opmaak en originaliteit. Caspar Bürgi over alle teams: “Ik heb diep respect voor wat de teams hebben neergezet. Hoe jullie dat voor elkaar kregen: het is mij een raadsel. Als je kookt met je hart, krijg je blijkbaar een andere keuken.” Het winnende team mocht samen met Bürgi het winnende gerecht bereiden in de studio van Koffietijd. Klik hier voor de RTL Koffietijd uitzending.

Op de foto de jury en het team Resto Alkmaar. Foto René Oudshoorn

De Resto VanHarte Cook off is onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost en werd mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, Daily Fresh Food en 4-sterren Hotel Die Port van Cleve.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact