Leren in de Buurt

Als onderdeel van Geef je Buurt een Boost organiseerde Resto VanHarte afgelopen maand in heel Nederland bijeenkomsten waarbij Leren in de Buurt centraal stond.

Buren kunnen veel van elkaar leren of het nu gaat om formele cursussen of iets informeels. In en om de buurt wordt in elke stad een scala aan cursussen, dagbestedingsprogramma’s en lessen verzorgd. Buurtbewoners kennen dit aanbod veelal niet. Resto VanHarte wil hierbij een platformfunctie vervullen.

Elk Resto gaf op zijn eigen manier invulling aan Leren in de Buurt: opleidingen in de buurt, cursussen in de buurt of jong en oud leren van elkaar. Uiteraard altijd in combinatie met een Resto-maaltijd. In Alkmaar was er een kennisfestival waar buurtbewoners elkaar onder andere leerden harenvlechten, henna tattoos zetten, banden plakken en breien. Ook in Middelburg leerden buurtbewoners elkaar praktische vaardigheden voor in huis en in de keuken. In Haarlem was er een kookworkshop waar ouders en kinderen samen leerden koken onder leiding van een chef-kok. In Enschede, Dordrecht, Amersfoort, Leiden, Venlo, Den Bosch en Tilburg lieten verenigingen en aanbieders van cursussen zien wat er allemaal te doen is in de buurt. In Den Haag gingen buurtbewoners met elkaar in gesprek over hoe ze samen de wijk kunnen verbeteren.

De komende maand vinden er in de overgebleven steden nog verschillende activiteiten plaats waarbij leren in de buurt centraal staat. Houd de website in de gaten voor meer informatie.
 
Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact