Doneer nu!

Schenken met belastingvoordeel

belastingvoordeelDankzij onze ANBI-status kunt u standaard uw giften aan Resto VanHarte als aftrekpost bij uw belastingaangifte opvoeren als deze tussen de 1 en 10 procent van uw verzamelinkomen zijn.

Wilt u maximaal profiteren van het belastingvoordeel over al uw schenkingen aan Resto VanHarte? En uw giften voor de komende jaren goed geregeld hebben? Ga dan een periodieke schenkingsovereenkomst met Resto VanHarte aan. In deze overeenkomst legt u voor minimaal 5 jaar vast dat u een vast bedrag per jaar gaat schenken. De gift is vastgelegd in een schriftelijke schenkingsovereenkomst. Hierdoor is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Tussenkomst van een notaris is niet nodig.

Voordelen voor u zijn:

• Uw gift is volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen, ongeacht de hoogte van uw gift of inkomen. U ontvangt dus een deel van uw gift terug van de Belastingdienst. Het belastingvoordeel is afhankelijk van uw inkomen, het inkomen van uw fiscale partner en de leeftijd van u beiden. Dit voordeel kan wel oplopen tot 52 procent.
• U kunt uw donatiebedrag zelfs verhogen. De belastingdienst betaalt in dat geval mee aan uw gift. Bruto geeft u meer, maar netto blijft u hetzelfde betalen. Voordeel is dat Resto VanHarte meer mensen kan helpen met uw gift.

Volg het voorbeeld van Pieter Bruijn

Pieter Bruijn is één van de mensen die Resto VanHarte op deze manier steunt: “Na het overlijden van mijn vrouw, ben ik in een sociaal isolement terechtgekomen. Dankzij Resto VanHarte heb ik mijn leven weer op de rails gekregen. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en ben actief geworden in de wijk. Ik besef nu hoe belangrijk initiatieven als Resto VanHarte zijn en steun ze dus ook financieel. Schenken via een vaste periodieke schenking vind ik de makkelijkste manier. Ik krijg een groot deel terug via de belasting. Een mooie manier om mensen te helpen die het hard nodig hebben. 

Download hier het formulier. Heeft u vragen of wilt u meer advies of begeleiding? Neem dan contact met ons op via info@restovanharte.nl of 020 303 3030.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact