Schenken met belastingvoordeel

belastingvoordeelGeld geven aan Resto VanHarte is fiscaal aantrekkelijk. Speciale regels voor ‘instellingen die het algemeen nut beogen‘ (ANBI), zoals Resto VanHarte, bepalen dat u recht heeft op belastingvoordeel.

Voordelen van schenken via een notariële akte
U legt een bedrag vast voor minimaal vijf jaar in een notariële akte. Dit is aftrekbaar van uw inkomstenbelasting en u heeft er geen omkijken meer naar. Zo wordt het steunen van Resto VanHarte nog aantrekkelijker.
 
Volg het voorbeeld van Pieter Bruijn
Pieter Bruijn is één van de mensen die Resto VanHarte op deze manier steunt:
“Na het overlijden van mijn vrouw, ben ik in een sociaal isolement terechtgekomen. Dankzij Resto VanHarte heb ik mijn leven weer op de rails gekregen. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en ben actief geworden in de wijk. Ik besef nu hoe belangrijk initiatieven als Resto VanHarte zijn en steun ze dus ook financieel. Schenken via een notariële acte vind ik de makkelijkste manier. Het bedrag mag voor de volle honderd procent van mijn belastbaar inkomen worden afgetrokken. Je stuurt de gegevens op naar een notaris, zodat de schenking in een notariële akte wordt vastgelegd.”
 
 
Ook eenmalige giften zijn fiscaal aftrekbaar
Als uw gift ligt tussen de 1 en 10% van uw verzamelinkomen (met een minimaal bedrag van € 60) mag u in Nederland uw gift aftrekken van de belasting. Lees verder

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact