Resto-Plus: een nieuw concept in Dordrecht

Resto VanHarte DordrechtIn 2016 sloegen welzijnsorganisatie Spectrum, leverancier van versproducten Daily Fresh Food en Resto VanHarte de handen ineen om een bijzonder restaurant op te zetten in een woon-zorgcomplex in Dordrecht. Het moest een restaurant worden met maaltijden van hoog niveau, elke dag geopend en toegankelijk voor iedereen. Inmiddels draait het restaurant nu vier maanden onder de naam Resto-Plus. De samenwerking is een succes gebleken.

Boordevol ideeën om de avonden nóg gezelliger te maken
Miriam Lindemans is manager van Resto-Plus en ook Restomanager van een regulier Resto in een andere Dordtse wijk. “Een Resto is gemiddeld twee dagen per week open en er wordt altijd vers gekookt. Resto-Plus is elke avond open en de maaltijden worden geleverd door Daily Fresh. Dat is wel een verschil en we vonden het een spannend experiment. Maar de kwaliteit van de maaltijden is echt geweldig. Verser kan het niet. De mensen zijn enthousiast na een avondje Resto-Plus. Daarom zitten we samen met Daily Fresh Food en Spectrum boordevol ideeën om de avonden nog gezelliger te maken. We willen er eigenlijk nog meer een Resto VanHarte sausje overheen gooien, met thema’s en gezamenlijke activiteiten en gesprekken.”

Resto-Plus: iedereen is welkom, ook als je niet in Stadspolder woont
“Samen eten is een leuke, ongedwongen manier om mensen te ontmoeten. En vergeet niet: je hoeft niet uit de wijk Stadspolder te komen: iedereen is welkom in het Polderwiel. Vanaf 17.30 uur is het restaurant geopend.” Miriam Lindemans is nog op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met uitserveren van de maaltijden. “Als je op zoek bent naar leuk vrijwilligerswerk, dan is dit je kans. Je leert nieuwe mensen kennen en je hebt een gezellige avond met een heerlijk diner.”

Word vrijwilliger bij Resto VanHarte
Resto VanHarte biedt de kans om buurtgenoten beter te leren kennen en concreet wat voor hen en de buurt te betekenen. Wilt u meehelpen in onze Resto’s, bijvoorbeeld in keuken, in de bediening of als gastheer-of vrouw, of bent u juist sterk in pr of fondsenwerving, neemt dan contact op met het Resto van uw keuze.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact