Nieuwe KinderResto’s in meer dan twintig steden

20170315 172125 SmallVijftien kinderen uit Zaandam ontvingen een certificaat voor het met succes volgen van bijzondere kooklessen in het KinderResto van VanHarte. De kinderen leerden tijdens tien bijeenkomsten niet alleen over gezonde voeding, maar ook over een gezonde leefstijl. “Je mag hier gewoon jezelf zijn, dus ik zou het andere kinderen wel aanraden,” aldus één van de jonge koks. RTL live filmde de feestelijke uitreiking. In Oss startte een KinderResto en ook daar filmde de lokale TV

Tien leuke en leerzame middagen in het KinderResto
Er draaien inmiddels KinderResto’s in meer dan twintig steden. In het KinderResto komen kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar samen om te koken en daarna alles gezellig op te eten. Er komen thema’s aan de orde als hygiëne, veiligheid, proeven, waar komt onze voeding vandaan, gezonde leefstijl, sporten, ontspanning en kennis van de wijk. De KinderResto’s werken samen met welzijnsorganisaties uit de wijk en sportscholen. Alle middagen worden begeleid door getrainde professionals.

Alle kinderen zijn welkom bij KinderResto!
In Nederland leeft 11% van alle kinderen in een huishouden dat moet rondkomen van een minimum inkomen of lager. Deze situatie kan voor kinderen een bedreiging vormen voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid en daarmee een bedreiging voor hun kansen in de toekomst. Juist voor deze kinderen heeft Resto VanHarte KinderResto’s in het leven geroepen.

We zoeken aansluiting met samenwerkingspartners
Er zijn inmiddels KinderResto’s in de volgende steden: Almelo, Almere, Alphen a/d Rijn, Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Delft, Deventer, Ede, Eindhoven, Emmen, Gouda, Heerlen, Helmond, Hengelo, Leeuwarden, Lelystad, Nijmegen, Oss, Roosendaal, Sittard-Geleen, Schiedam en Zoetermeer. We willen het aantal KinderResto’s uitbreiden, verspreid door het land en in buurten waar mensen minder kansen hebben. Maar dat kunnen we niet alleen. We zoeken aansluiting met samenwerkingspartners. De uitbreiding van het aantal KinderResto’s wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, subsidiegevers, fondsen en sponsoren.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact