Geef je buurt een Boost met Werken in de Buurt

350 alkmaar BuurtBoostIn mei staat werken in de buurt centraal bij Resto VanHarte. Als onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost organiseren alle Resto’s in Nederland activiteiten rondom dit thema.

Vraag en aanbod
In de buurt zijn veel mogelijkheden om te werken, betaald en vrijwillig, formeel en informeel. Dit is vaak onvoldoende bekend bij buurtbewoners. Resto VanHarte wil met deze Buurtboost vraag en aanbod bij elkaar brengen. Sommige Resto’s gaan daarom samenwerken met werkgevers in de buurt, andere zoeken de samenwerking met organisaties die (lokaal) vrijwilligerswerk promoten. Dat laatste is wat Restomanager Wanda Nieste ondernam.

“Zelfs de grootste mopperkonten hebben zich vermaakt.”
Wanda Nieste van Resto VanHarte Alkmaar nodigde vrijwilligersorganisaties uit die op zoek zijn naar vrijwilligers. "Zij zaten aan de gezamenlijke eettafels met flyers en informatie. Onze gasten moesten rouleren: per gerecht zaten zij aan een andere tafel met een andere organisatie, waar ze mee in gesprek gingen. Het was een soort speeddaten. Er zijn goede matches uit voortgekomen. Verschillende bezoekers meldden zich aan voor vrijwilligerswerk. Ook waren er gasten die juist een organisatie vonden die hen steun kan bieden. Het was een leuke avond en het was zinvol. Zelfs de grootste mopperkonten hebben zich vermaakt. En we hebben er zelf een geweldige vrijwilliger bij gekregen.” 

Geef je Buurt een Boost
Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in twintig steden in Nederland. Activiteiten variëren van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om buurtbewoners te betrekken en te activeren en de buurt zo een boost te geven. De eerste activiteiten hebben reeds plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte afgelopen jaar succesvolle buurtbarbecues en open podia. Dit jaar vonden er reeds speciale resto-avonden plaats rondom de thema’s Leefbare Buurt en Leren in de Buurt.

Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact