Resto VanHarte organiseert eerste sociale foodfestival in Nederland

nieuwsartikel

Resto VanHarte organiseert op 9 juli 2017 het eerste sociale foodfestival van Nederland onder de noemer ‘Heel Alkmaar Kookt!: hét foodfestival voor iedereen’. Het festival, onderdeel van het project “Geef je buurt een boost”, vindt plaats van 12.00  tot 20.00 uur op het terrein van de Gas!Fabriek op de Helderseweg 28 in Alkmaar. Verschillende Alkmaarse sociale eetinitiatieven koken hier samen voor de buurt. Initiatiefnemer Resto VanHarte is gastheer én deelnemer van het festival. 

Resto VanHarte wil lekker en gezond uit eten gaan bereikbaar maken voor alle mensen in de samenleving. Overal in Nederland worden foodfestivals georganiseerd, maar deze worden door hun opzet en prijzen vaak vooral bezocht door mensen met een goed inkomen. Resto VanHarte wil deze ervaring ook toegankelijk maken voor mensen met een kleinere beurs.  ‘Heel Alkmaar Kookt!: hét foodfestival voor iedereen’ is laagdrempelig in opzet en in prijzen. De entree is gratis en de gerechten zijn relatief laag geprijsd. Zo is het festival voor alle inwoners van Alkmaar betaalbaar.

De kracht van buurten

Rob Kars, directeur Resto VanHarte: “Resto VanHarte weet als geen ander hoe belangrijk sociale eetinitiatieven zijn voor de cohesie in buurten en de verbinding tussen alle lagen van de bevolking. Wij geloven in de kracht van buurten en initiatiefrijke sociale ondernemers en vinden dat deze belangrijke maatschappelijke rol meer onder de aandacht mag komen. In Alkmaar hebben we ervoor gekozen om dit te doen met een sociaal foodfestival. Op deze manier verbinden we verschillende eetinitiatieven in de stad en creëren we een gezamenlijk podium. We verwachten dat een dergelijk festival niet alleen veel kan betekenen voor de verschillende sociale initiatieven in de stad maar ook voor de buurtbewoners die elkaar hier ontmoeten en leren kennen.”  

Geef je Buurt een Boost Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in achttien steden in Nederland. De activiteiten variëren van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om meer buurtbewoners bij elkaar te betrekken en te activeren en dus de buurt een boost te geven. De eerste activiteiten hebben reeds plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte het afgelopen jaar succesvolle buurtbarbecues en open podia. Dit jaar vonden er reeds speciale Resto-avonden plaats rondom de thema’s Leefbare Buurt, Werken in de Buurt en Leren in de Buurt.

Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact