Eerste sociale foodfestival in Nederland groot succes

foodfestival 1Resto VanHarte organiseerde onlangs het eerste sociale foodfestival in Nederland onder de noemer ‘Heel Alkmaar Kookt!: hét foodfestival voor iedereen’. Alkmaarse sociale eet-initiatieven als AC Buurtcafé, het Ambacht en de Gouden Engel kookten samen met Resto VanHarte voor het festival. De entree was gratis en de gerechten betaalbaar. Bijna tweeduizend bezoekers ontmoetten elkaar op het zonovergoten terrein van De Gas!Fabriek in Alkmaar. Het publiek was divers; mensen van alle achtergronden en leeftijden genoten van heerlijke gerechten en live-optredens van onder andere The Tropcials, Nosso Groove en Cotes du Nord. Daarnaast waren er workshops: dansen, trampolinespringen, schminken etc. Kortom: een gezellige dag voor jong en oud. Bekijk de video hier.

Caspar Bürgi: "een foodfestival voor iedereen"
Caspar Bürgi, onder andere bekend als TV-kok bij Koffietijd en bijzondere gast van Heel Alkmaar Kookt!: “Ik vind het fantastisch dat Resto VanHarte een foodfestival organiseert dat voor iedereen toegankelijk is. Overal in Nederland worden foodfestivals georganiseerd, maar die zijn onbetaalbaar voor veel mensen. Dit is echt een foodfestival voor iedereen. Mensen van verschillende culturen en achtergronden ontmoeten elkaar hier, eten samen en leren elkaar kennen. Het aanbod was goed en gevarieerd. Ik heb bijvoorbeeld heerlijke Syrische gerechten geproefd bij een van de stands."

RvH Foodfestival Alkmaar 9295De komende maanden organiseert Resto VanHarte in meerdere steden sociale foodfestivals onder de noemer Heel de Buurt Kookt.  Heel de Buurt Kookt! is onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost. 'Geef je Buurt een Boost' wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact