KinderResto’s draaien als een tierelier

KinderRestoIn 2016 startte Resto VanHarte met de ontwikkeling van KinderResto’s nieuwe stijl. De eerste series zijn inmiddels afgesloten. In Lelystad deelde de burgemeester certificaten uit en in Heerlen ontvingen de kinderen hun certificaat uit handen van topkok Servais Tieleman. Het eerste KinderResto opende in januari 2017 in Lelystad. Sinds die tijd zijn er 18 KinderResto’s bijgekomen. In tien middagen komen in de KinderResto’s thema’s aan de orde als hygiëne, veiligheid, proeven, waar komt onze voeding vandaan, een gezonde leefstijl, sport en ontspanning. Maar de lol in het koken blijft het belangrijkste! Dat die er is kan je duidelijk zien op het youtube-kanaal van Superchef Jeroen. Ook op Facebook KinderResto staat veel nieuws.

Een echt certificaat
Na tien weken ontvangen de kinderen een certificaat; voor veel kinderen een ‘diploma’ waar ze trots op zijn. In KinderResto Lelystad deelde de burgemeester de certificaten uit en in Heerlen ontvingen de kinderen hun certificaat uit handen van topkok Servais Tieleman. Na de zomervakantie starten de KinderResto’s met een nieuwe serie lessen in dezelfde steden, maar soms in een andere buurt. “Dat doen we omdat we ook in andere wijken de kinderen willen bereiken”, aldus KinderResto-chef Jeroen Philipsen. “We zien gewoon hoe de kinderen groeien en trots zijn op zichzelf. En we merken hoe we hun enthousiasme voor gezond en lekker eten kunnen aanwakkeren.”

Na de zomer nog meer KinderResto’s
Op dit moment draaien er KinderResto’s in Roosendaal, Amsterdam, Almere, Almelo, Apeldoorn, Hengelo, Deventer, Enschede, Schiedam, Oss, Sittard, Lelystad, Zaandam, Leeuwarden, Zoetermeer, Breda en Heerlen. Na de zomervakantie komen daarbij: Alphen a/d Rijn, Delft,  Ede, Emmen, Gouda, Helmond en Nijmegen. En dan nog willen we het aantal KinderResto’s uitbreiden in buurten waar mensen minder kansen hebben. Omdat we zien hoeveel dit voor de kinderen kan betekenen.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact