Maatjesinitiatieven ontvangen Resto VanHarte Dinerbonnen

Senioren StudentRestomanager George Kanis overhandigde onlangs Resto VanHarte dinerbonnen aan SeniorenStudent. Deze stichting koppelt studenten aan ouderen en behoort daarmee tot één van de vele maatjesinitiatieven die Nederland rijk is. Bij maatjesinitiatieven wordt een vrijwilliger gekoppeld aan iemand die wel wat hulp kan gebruiken. Dat zijn vaak eenzame ouderen, maar ook jongeren met een psychische beperking of vluchtelingen. De doelstelling van de maatjesinitiatieven is vergelijkbaar met die van Resto VanHarte: aandacht voor mensen in een sociaal isolement.

Daarom deelde Resto VanHarte afgelopen week dinerbonnen uit aan meerdere maatjesinitiatieven, waaronder Humanitas, het Rode Kruis en De Regenboog Groep. Deze organisaties verdelen de dinerbonnen onder hun vrijwilligers, die op hun beurt met hun ‘maatje’ gratis uit eten kunnen bij Resto VanHarte. “Want hoe mooi is het als deze koppels gezellig samen een gezonde maaltijd bij Resto VanHarte komen eten”, aldus George Kanis. “Zo ontmoeten zij dan buurtgenoten en voelen zich na een paar keer veilig en vertrouwd.”
De dinerbonnen zijn in Amsterdam mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam. Door het land zijn meer dinerbonnen verspreid, die mogelijk gemaakt zijn dankzij stichting het R.C. Maagdenhuis.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact