In Memoriam Elly Van Kooten

E van kooten

In Memoriam

Elly van Kooten 
Voorzitter Raad van Toezicht

Resto VanHarte

Ons bereikte het verschrikkelijke bericht dat op 17 september jl. Elly van Kooten na een kortstondig ziekbed op 56-jarige leeftijd is overleden. 

Op 31 augustus ontvingen we een opgewekte mail van Elly dat zij een fantastische vakantie had gehad met Bert en haar kinderen. Zij melde ook dat ze zich niet lekker voelde en toch maar even langs de dokter ging om zich te laten onderzoeken. Uit het onderzoek kwam naar voren dat er sprake was van een zich zeer agressief ontwikkelende ziekte en behandeling niet meer mogelijk was. Het is daarna allemaal heel snel gegaan.  

Wij zijn vol ongeloof, verbijstering en verdriet.

Onze gedachten gaan uit naar Bert, haar dochters Lisanne en Tamar en alle anderen die een weg zullen moeten vinden om met dit zware en onverwachte verlies om te gaan.

Elly was sinds januari 2017 voorzitter van de Raad van Toezicht van Resto VanHarte. Zij leerde Resto VanHarte kennen toen ze, in 2007, directeur was van het Programma Wijkaanpak bij VROM, onder leiding van minister Ella Vogelaar. Zij heeft als vrijwilliger bij Resto VanHarte Den Haag meegedraaid in het team. Zij voerde daar de gesprekken aan tafel met de bezoekers en vond het werken in een heel divers team heel inspirerend.

Als voorzitter van de Raad van Toezicht heeft zij zich met hart en ziel ingezet om met zijn allen een stevige verankering van Resto VanHarte te realiseren in de buurten en wijken van de grotere gemeenten. Zij  heeft een grote indruk op ons gemaakt met haar passie voor mensen die niet voor het geluk geboren zijn. Alleen al dit gegeven maakt het onwerkelijk en onvoorstelbaar wij al zo snel afscheid van haar moeten nemen. De wereld zal een heel mooi mens missen.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact