Resto VanHarte en VluchtelingenWerk organiseren ontmoetingsdiners voor vluchtelingen

NID fotoResto VanHarte en VluchtelingenWerk Nederland organiseren deze week in heel Nederland ontmoetingsdiners voor vluchtelingen en hun buurtgenoten. De diners vinden plaats in de buurtrestaurants van Resto VanHarte. Televisiepresentator en zanger Joris Linssen is bij het ontmoetingsdiner in Utrecht op 11 oktober. Joris, onder andere bekend van televisieprogramma Hello Goodbye, weet als geen ander mensen op hun gemak te stellen waardoor zij hun verhalen en ervaringen willen delen met anderen. Iedere gast heeft immers een verhaal dat de moeite waard is.

De vluchtelingenontmoetingsdiners vinden plaats in heel Nederland: Utrecht, Alkmaar, Venlo, Rotterdam, Dordrecht, Den Bosch, Middelburg, Leiden, Den Haag, Almere, Tilburg en Amsterdam. Doel van de diners is dat vluchtelingen en mensen die bij hen in de buurt wonen elkaar leren kennen en begrijpen, waardoor verschillen niet als een bedreiging maar juist als een kans worden gezien. Waar ontmoetingen zijn, ontstaat immers begrip. Tijdens de diners koken en eten mensen van zeer uiteenlopende achtergronden samen en er is muziek uit verschillende culturen. Deze ontmoetingsdiners zijn een onderdeel van het Nationaal Integratiediner, een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito.

Joris Linsen: “Elk mens heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Dat geldt natuurlijk voor vluchtelingen die veel hebben meegemaakt, maar ook voor mensen die hun hele leven al in Nederland wonen. Het delen van deze verhalen zorgt ervoor dat je op een andere manier naar elkaar kijkt en meer begrip kan krijgen voor elkaar. De kracht van deze ontmoetingsdiners zit hem in de vertrouwde omgeving van het Resto en de spontane ontmoetingen die hier ontstaan. Ik kijk er erg naar uit om met de mensen in gesprek te gaan en te kijken welke verhalen naar boven komen."

Wil jij je buurtgenoten leren kennen en vluchtelingen ontmoeten? Meld je dan aan via www.restovanharte.nl 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact