Vrijwilligers Alkmaar winnaar Cook off

Tweede editie Resto VanHarte Cook off 350Dinsdag 31 oktober organiseerde Resto VanHarte een landelijke kookwedstrijd voor haar vrijwilligers in de Kookfabriek in Amsterdam: de tweede editie van de Resto VanHarte Cook off. Met deze kookwedstrijd biedt Resto VanHarte het talent dat zij in huis heeft een podium. Twaalf Resto VanHarte vrijwilligersteams uit heel Nederland gingen de strijd met elkaar aan om het Gouden Schort. Het team uit Alkmaar won voor de tweede keer op rij de wedstrijd overtuigend met een bijzonder menu van onder andere Samosa’s met gehakt en zoete aardappel. De volgende dag was het team te zien in RTL Koffietijd. Kijk hier voor het item

350 1. juryleden met vrijwilliger AlmereDe jury was onder de indruk
Er was een deskundige jury die bestond uit foodstyliste Hester Oppedijk van Veen, food en lifestyle blogger Kelly Camfferman en Keng Vichianrat, Chef de Cuisine van het InterContinental Amstel Amsterdam. De Chef de Cuisine: “Ik wil alle teams complimenteren. Het hoofdingrediënt was lamsnek en dat is moeilijk vlees om goed te bewerken. Toch is het allen gelukt om een heerlijk hoofdgerecht op tafel te zetten. Het Resto VanHarte team uit Den Haag is hierin het beste geslaagd, zij kunnen zo bij mij aan de slag in de keuken.”
Op de foto: team Resto VanHarte Almere presenteert hun gerecht aan de jury.

Vrijwilligers worden chef
Deze kookwedstrijd laat zien dat vrijwilligers van Resto VanHarte zich onder begeleiding van de VanHarte professionals ontwikkelen tot ware top-chefs. Alex de Groot, horecamanager Resto VanHarte Leiden zei: “Mijn team doet het heel goed. Ze hebben mij ook in het Resto niet meer nodig. Jammer eigenlijk.” Vervolgens roept hij tegen het team: “Jongens, vergeet het zout niet.” En daarna zachtjes voor zichzelf: “Dat waren ze vorig jaar vergeten.”

Verbinding tijdens de voorbereiding
Begin september ontvingen de vrijwilligersteams een gouden envelop met de ingrediëntenlijst en de wedstrijdreglementen. In de weken erna is er hard geoefend. Marcella de Vlieger, Restomanager Zeeland, “Onze vrijwilligers uit Middelburg en Yerseke waren bloedfanatiek. Ze hebben elkaar van tevoren opgezocht, een appgroep gemaakt en thuis geoefend met het maken van het deeg. Onze Syrische vrijwilligers kwamen uit twee verschillende steden en kenden elkaar dus nog niet. Door de kookwedstrijd kwamen ze met elkaar in contact en nu bereiden ze samen het voorgerecht.

Meedoen?
Wil je ook samen met een warm en multicultureel Restoteam fantastische maaltijden koken en je tegelijkertijd inzetten voor meer verbinding en ontmoeting in jouw buurt? Geef je op als vrijwilliger via www.restovanharte.nl/vrijwilliger. Wie weet zien we je volgend jaar bij de derde editie van de Cook Off!

De Cook Off 2017 werd mede mogeljik gemaakt door Huuskes, maaltijdproducent en leverancier voor de gezondheidszorg Nederland en door Die Port van Cleve, viersterrenhotel in Amsterdam.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact