500 Haarlemmers genoten van theaterdiner

www.hoffoto.nl erik van t hof DSC3258 37Vijfhonderd Haarlemmers met verschillende achtergronden ontmoetten elkaar bij de afsluiting van het ‘Jaar van de Ontmoeting’ in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem voor een bijzonder diner. Het theaterprogramma werd verzorgd door de WinterParade, het diner door sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte. De avond was gratis voor Haarlemmers die normaal gesproken niet uit eten gaan, omdat ze daar, door fysieke of financiële beperkingen, niet toe in staat zijn. De vrijkaarten werden aangeboden door de gemeente Haarlem en uitgedeeld door het Haarlemse ‘Jaar van de Ontmoeting’, Resto VanHarte, de WinterParade en de Protestantse Kerk aan mensen die wel eens zo’n leuk uitje verdienen.

“Je ziet hier vanavond hoe eten verbroedert”
Het werd een hartverwarmende avond met diner, muziek, dans, zang en film en veel ontmoetingen. Wethouder Jur Botter: “Dit is weliswaar de afsluiting van het ‘Jaar van de Ontmoeting’, maar dat is natuurlijk niet na één jaar voorbij. Er is nog veel te doen in de strijd tegen eenzaamheid. De gemeente vindt het belangrijk dat organisaties daarin blijven samenwerken.” 500 Haarlemmers uit alle lagen van de bevolking, uitgenodigd door Stem in de Stad, Maatjesprojecten, DOCK en andere partners van Jaar van de Ontmoeting maakten kennis met elkaar in de sfeervolle kerk, terwijl een driegangendiner uitgeserveerd werd. Tussen de gangen door traden verschillende artiesten op. Ook stadsdominee Tom de Haan genoot van de avond: “Elke ontmoeting is een vreemdeling minder. En je ziet hier vanavond hoe eten verbindt.”

www.hoffoto.nl erik van t hof DSC3136 24Alle foto's van deze avond staan op Resto VanHarte Facebook

Driegangendiner door Resto VanHarte
Restomanagers Anne Kaasenbrood en horecamanager Maarten van Dijk en een tiental Resto VanHartevrijwilligers bereidden het driegangendiner en serveerden het uit bovenop de ‘Theatertafel’. Het menu bestond uit soep, broodplankje met tapenade, runderstoof met stamppot en een ijsdessert. Het diner werd mede mogelijk gemaakt door Bio Futura disposables en het dessert door IJssalon ci Vediamo.

 Foto's Erik van 't Hof

www.hoffoto.nl erik van t hof DSC3099 21

   

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact