Resto VanHarte genomineerd voor vrijwilligersprijs

MDH 2018 logo printVrijdag 2 februari reikt staatssecretaris Blokhuis van VWS de vrijwilligersprijs uit aan drie van de achttien vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers die zijn genomineerd voor de Meer dan handen  vrijwilligersprijzen 2018. Ook Resto VanHarte is één van de genomineerden. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een vakjury en door het publiek. U kunt hier op Resto VanHarte stemmen.

Genomineerden in drie categorieën
Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs. De genomineerden in de categorie landelijk zijn, naast Resto VanHarte, o.a. Prokkelweek, Stichting Stop Pesten Nu en Vier het Leven.

Selectiecriteria
Het thema dit jaar is ‘Vrijwilligers maken het verschil’. De vakjury beoordeelt de projecten en initiatieven daarom vooral op hoe zij met hun vrijwilligers het verschil maken voor de samenleving of via hun eigen vrijwilligersbeleid voor hun vrijwilligers. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie. Er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt.

De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact