Resto VanHarte wint vrijwilligersprijs

movisie2Resto VanHarte, GOUDasfalt uit Gouda en Abdellah Aknin van Weekendschool Tilburg, zijn de gelukkige winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2018. De prijzen werden uitgereikt door staatssecretaris Blokhuis van VWS. De jury was onder de indruk van de passie, de inzet en de veelzijdigheid van de inzendingen.

Een waardevol initiatief
Resto VanHarte won de vakjuryprijs in de categorie ‘landelijke vrijwilligersprojecten’. De jury noemde de organisatie een waardevol initiatief. “Mooi zijn de ontmoetingen tussen allerlei verschillende mensen. De jury vindt het prijzenswaardig hoe het project zich weet te vernieuwen. De vrijwilligers kunnen zich ontwikkelen en nemen soms zelf het heft in handen. Vooral de nieuwe VanHarte Academie draagt daar aan bij. Ook het Resto VanHarte social food festival is vernieuwend.”

Selectiecriteria
Het thema dit jaar was ‘Vrijwilligers maken het verschil’. De vakjury beoordeelde de projecten daarom vooral op hoe zij met hun vrijwilligers het verschil maken voor de samenleving. De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact