Resto VanHarte roept op tot einde ik-tijdperk

20180308 Betoog Rob op Debat Den HaagIn de aanloop naar de gemeenteraads-verkiezingen op 21 maart vond afgelopen woensdag een groot verkiezingsdebat plaats in de Bibliotheek Schilderswijk, waar alle kopstukken uit de lokale politiek de aanwezig waren. De lijsttrekkers gingen met elkaar én met 350 buurtbewoners in gesprek. Het werd een avond met verbaal vuurwerk.

Verschillen vaak belangrijker gevonden dan samenwerking
De avond werd afgesloten met een vlammend betoog van Resto VanHartedirecteur Rob Kars. Ook in de schilderswijk in Den Haag staat Resto VanHarte bekend als dé plek waar wijkbewoners, wijkorganisaties en beleidsmedewerkers samenkomen. Daarom was Resto VanHarte met koffie en koekjes aanwezig bij dit debat. Kars concludeerde dat het - na bijna dertig jaar ik-tijdperk - de hoogste tijd is voor meer samenwerking tussen bewoners, politici onderling en maatschappelijke organisaties. Want ook deze avond bleek weer eens dat het benadrukken van de verschillen vaak belangrijker gevonden wordt dan de samenwerking op te zoeken.

Door gebrek aan begrip en samenhang geen overkoepelend doel
Er valt nog een wereld te winnen als het gaat om inspraak en betrokkenheid van bewoners met de beleidsmakers. Rob Kars: “Iedereen wil meedoen in de samenleving. Veel Nederlanders missen, door tal van oorzaken, de aansluiting met de maatschappij. Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden. Eenzaamheid en sociale uitsluiting raken aan verschillende portefeuilles zoals wonen, werken en zorg. Budgetten worden echter specifiek op portefeuille toegekend of toegekend aan dure welzijnsorganisaties die van buiten de wijk komen. Hierdoor ontbreekt begrip en samenhang en wordt het overkoepelend doel niet bereikt. Na dit debat moeten alle partijen met elkaar om tafel. Alleen als alle wethouders, beleidsadviseurs en maatschappelijke organisaties portefeuille-overstijgend denken en kunnen samenwerken met elkaar, kunnen we iedereen mee laten doen in de samenleving.”

Samenwerken aan een samenleving waarin iedereen meedoet
“Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort, wij sluiten niemand uit en weten bijna als geen ander dat samenwerking de kern is om iets moois te creëren. Daarom de boodschap aan de politiek: Deel onze brede visie. Laten we het ik-tijdperk achter ons laten en samenwerken aan een samenleving waarin iedereen meedoet”, aldus Rob Kars.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact