Resto VanHarte roept op tot einde ik-tijdperk

20180308 Betoog Rob op Debat Den HaagEen week voor de gemeenteraads-verkiezingen vond een groot verkiezingsdebat plaats in de Haagse Schilderswijk, waar alle kopstukken uit de lokale politiek bij aanwezig waren. De lijsttrekkers gingen met elkaar én met 350 buurtbewoners in gesprek. Het werd een avond met verbaal vuurwerk.

Verschillen belangrijker dan samenwerking
De gemoederen kwamen pas enigszins tot bedaren na een vlammend betoog van Resto VanHartedirecteur Rob Kars. Kars concludeerde dat het - na bijna dertig jaar ik-tijdperk - de hoogste tijd is voor meer samenwerking tussen bewoners, politici en maatschappelijke organisaties. Want ook deze avond bleek weer dat het benadrukken van de verschillen vaak belangrijker gevonden wordt dan het zoeken naar samenwerking.

Alle partijen met elkaar om de tafel
"Er valt nog een wereld te winnen als het gaat om inspraak en betrokkenheid van bewoners met de beleidsmakers", aldus Rob Kars. “Iedereen wil meedoen in de samenleving, maar veel Nederlanders missen de aansluiting. Eenzaamheid en sociale uitsluiting raken aan verschillende portefeuilles zoals wonen, werken en zorg. Maar bij het toekennen van budgetten ontbreekt vaak begrip en wordt het overkoepelend doel niet bereikt. Na dit debat moeten alle partijen met elkaar om tafel. Alleen als alle wethouders, beleidsadviseurs en maatschappelijke organisaties portefeuille-overstijgend denken, kunnen we iedereen mee laten doen in de samenleving.”

Samenwerken aan een samenleving waarin iedereen meedoet
“Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort, wij sluiten niemand uit en weten bijna als geen ander dat samenwerking de kern is om iets moois te creëren. Daarom de boodschap aan de politiek: Deel onze brede visie. Laten we het ik-tijdperk achter ons laten en samenwerken aan een samenleving waarin iedereen meedoet”, aldus Rob Kars.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact