Positieve reacties voor Gezond in de Buurt

350gezond in de buurtVan 9 tot 15 april organiseerde Resto VanHarte onder de noemer Gezond in de Buurt in heel Nederland activiteiten om een gezonde leefstijl te promoten. Bijna alle Resto’s deden mee. Er was een gezondheidsplein, een festival, workshops en natuurlijk Ontbijtkracht. Tijdens Ontbijtkracht-week leerden 8.500 kinderen die mogelijk opgroeien in een achterstandsituatie, hoe leuk en eenvoudig het is om een ontbijt klaar te maken. Leuk, lekker en gezond!

Lifestyle coaches en professionals van gezondheidscentra, wijkteams of GGD vertelden over gezonde voeding en leefstijl. In sommige Resto’s waren er specifieke thema’ s zoals psychische gezondheid, meer bewegen of gezond oud worden. In Haarlem bracht de buurtsportcoach mensen in beweging. In Zwolle vertelde PEC Zwolle United over walking voetbal, voetbal voor zestigplussers. En in Middelburg brachten Middelburg Beweegt en Blijf in Balans ouderen letterlijk en figuurlijk weer in balans.

De reacties van de gasten én de kinderen waren positief: gezond eten en leven is blijkbaar leuker dan je denkt. 

AmsterdamFM interviewde Anne Kaasenbrood over het Gezondheidsfestival in Amsterdam Oost. Luister hier naar het interview.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact