‘Roze ouderen’-avonden met bijzondere optredens

350 Roze ouderenResto VanHarte en Roze 50+ organiseren in het kader van IDAHOT (Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie) in de week van 17 mei ‘roze ouderen’-avonden met als thema ‘Jezelf kunnen zijn, dat wil jij toch ook?’

Iedereen is van harte welkom
Resto VanHarte nodigt LHBT-ouderen (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) én hun netwerk uit voor een lekker, gezond en betaalbaar driegangendiner. Uiteraard zijn alle andere buurtbewoners ook van harte welkom. Met deze avonden wil Resto VanHarte de kloof van onwetendheid en taboes bij alle leeftijden overbruggen. Want iedereen moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht je leeftijd, seksuele voorkeur of afkomst.

Ouderen die lesbisch, homo, bi of transgender zijn, lopen een grotere kans om eenzaam te worden dan heteroseksuele leeftijdgenoten. Dit komt deels omdat ze niet altijd de vrijheid voelen om open te zijn over hun seksuele voorkeur. Resto VanHarte en Roze 50 + organiseren daarom in het kader van IDAHOT (op 17 mei) roze ouderen avonden op verschillende plekken in Nederland, waaronder in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Enschede, Haarlem, Dordrecht, Alkmaar en Almere.

Bijzondere optredens en special guests
Tijdens de roze ouderen avonden is er een bijzonder programma tijdens het driegangendiner. Er zijn bijvoorbeeld optredens waaronder van Jessie Klein, vertegenwoordigster van Midden- Nederland bij het Nationaal COC Songfestival in Utrecht. Er zijn special guests als Maik de Boer in Amsterdam en Freerk Jager van COC Twente in Enschede. En er worden ludieke acties georganiseerd zoals de Grote LHBT quiz om het gesprek aan te gaan over seksuele diversiteit.

Ben je benieuwd of er bij jou in de buurt ook een roze ouderen avond is? Kijk op de agenda voor meer informatie.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact