Maatschappelijke diensttijd met Resto VanHarte; ‘Let’s get social!’

lets get socialResto VanHarte geeft haar kennis van en ervaring met sociaal ondernemerschap graag door aan de volgende generatie. Voor een waardevolle maatschappelijke diensttijd voor jongeren ontwikkelden wij het jongerenproject ‘Let’s get social!’ In vier steden worden komend jaar per stad vijftien jongeren in hun maatschappelijke diensttijd opgeleid tot sociaal ondernemer.

Resto VanHarte ontwikkelde het project voor het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd bij ZonMW. Deze organisatie heeft de subsidieaanvragen voor de maatschappelijke diensttijd beoordeeld. Eind juli ontving Resto VanHarte het bericht dat het project is toegekend.

Landelijk project voor jongeren
Maatschappelijke diensttijd is een nieuw, landelijk project voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Jongeren die nog niet goed weten wat ze later willen worden, kunnen zo inspiratie opdoen voor hun beroepskeuze. De bedoeling is dat jongeren uit alle sociale lagen, ongeacht hun opleiding, culturele achtergrond of beperking, zich kunnen inzetten voor andere mensen en voor goede doelen. De maatschappelijk diensttijd is vrijwillig.

Resto VanHarte als proeftuin
Jongeren met ideeën over hoe de wereld mooier en beter kan worden gaan aan de slag met het opzetten van een nieuwe Restolocatie specifiek voor jongeren. Hoe deze Resto’s er uit komen te zien, wordt één groot avontuur, aangezien de jongeren de vrije hand krijgen. Enige voorwaarde is natuurlijk dat er, à la Resto, samen wordt gekookt en gegeten. Ze worden begeleid op alle vlakken van sociaal ondernemerschap, zodat zij aan het eind van het project niet enkel een nieuwe ontmoetingsplek hebben opgezet, maar ook een eigen bedrijfsplan hebben uitgewerkt waarmee zij de arbeidsmarkt op kunnen.

Gedetailleerde informatie volgt in het najaar. Vanaf dat moment is het project ook open voor inschrijving. Hou de website en andere (sociale) media kanalen in de gaten!

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact