Foodfestivals in Amsterdam en Enschede

RvH Foodfestival Alkmaar 9528webisteHet wordt vast een mooie nazomer. Net als verleden jaar organiseert Resto VanHarte daarom nog twee sociale foodfestivals. Eind juli was er een mooi foodfestival in Haarlem. In september volgen nog sociale foodfestivals in Amsterdam en Enschede.

‘Heel Mokum Kookt!’, hét foodfestival voor alle Amsterdammers, is zondag 16 september in het Erasmuspark in Amsterdam-West. Vijftien verschillende Amsterdamse sociale eetinitiatieven koken hier samen voor de buurt. De entree is gratis en de gerechten zijn laag geprijsd. ‘Heel Enschede Kookt!’ vindt plaats op zaterdag 22 september in speeltuin 't Stadsveld aan de Plataanstraat. Er zijn onder andere eetkraampjes, een wijnproeverij, een koffiekar en een gratis waterbar van Chaudfontaine.

Beide festivals zijn nog op zoek naar vrijwilligers
Voor 'Heel Mokum Kook!' kan je je opgeven bij Anne Kaasenbrood a.kaasenbrood@restovanharte.nl
Voor 'Heel Enschede Kook!' opgeven bij Martine Zwarteveen m.zwarteveen@restovanharte.nl

Hét foodfestival voor iedereen
Tegenwoordig worden overal in Nederland foodfestivals georganiseerd, met hippe caravans en nostalgische brandweerauto's. Maar die worden door de prijzen van toegang en hapjes vooral bezocht door mensen met een goed inkomen. Resto VanHarte organiseert ‘sociale’ foodfestivals met gratis toegang en lage prijzen. Want Resto VanHarte kent de buurten en daarmee ook de andere sociale eetinitiatieven. De koks en vrijwilligers van die initiatieven brengen we samen voor een presentatie van hun kunnen op een mooie festival-locatie.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact