Doneer nu!

Daverend succes feest voor 800 Amsterdamse Ouderen

201809015 feest van de verbinding het fotomannetje 6

Achthonderd Amsterdamse ouderen ontmoetten elkaar half september in de Beurs van Berlage tijdens het Feest van de Verbinding, een initiatief van Resto VanHarte. Na ontvangst met een advocaatje met slagroom genoten de ouderen van een ontroerende theatervoorstelling over vriendschap, ouder worden, eenzaamheid en het overwinnen daarvan. Vervolgens schoof iedereen aan bij het diner van hete bliksem, stoofpeertjes en griesmeel. Daarna vormden alle vrijwilligers en ouderen onder leiding van Het Danspaleis en gastheer Joris Linssen samen een polonaise die eindigde in een groot hart op de dansvloer, gevolgd door een wals, jive en rock and roll. Kortom, een feest der herkenning voor alle gasten.

De hulp van een groot aantal Amsterdamse partijen en de vrijwillige inzet van vele Amsterdammers maakten dit verbindende theaterdiner met dans mogelijk. Deelnemers van het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid als Rode Kruis, Cordaan, Stichting Vier het Leven, de Zonnebloem, Bangsa Jawa, en Calabris het Wijkleerbedrijf nodigden ouderen én vrijwilligers uit hun netwerk uit om er samen een groot feest van te maken. Dit resulteerde in meer dan 800 gasten en 200 vrijwilligers. Jet Opbroek, projectmedewerker zelfredzaamheid Rode Kruis: “Onze ouderen vonden het een groot succes, ze hebben met volle teugen genoten. De Beurs zag er fantastisch uit en alle vrijwilligers waren vriendelijk en enthousiast.” 

“Eenzaamheid kun je niet oplossen, iemands eenzaamheid wel”
Voorafgaand aan het Feest van de Verbinding organiseerde Resto VanHarte voor alle netwerkpartners van het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid 'De Dialoog van de Verbinding'. Vertegenwoordigers uit politiek, overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, culturele instellingen en media deden mee. Commissaris van de Koning en voorzitter van de Raad van Toezicht van Resto VanHarte Jetta Klijnsma en journaliste Hanneke Groenteman spraken met de aanwezigen over hoe ze samen eenzaamheid onder ouderen kunnen verminderen. Ontwikkelingen als de digitalisering en de snelheid van de samenleving kwamen aan de orde en hoe ouderen zich hierin kunnen ontwikkelen en hoe organisaties hen hierbij kunnen helpen. Met deze dialoog is een start gemaakt om elkaar beter te leren kennen en de samenwerking verder uit te breiden. 

Minister Hugo de Jonge van het ministerie van VWS :“Meer dan de helft van de 75-plussers voelt zich eenzaam. Een initiatief als dit Feest van de Verbinding van Resto VanHarte is van grote betekenis als het gaat om het bestrijden van deze eenzaamheid. Ouderen ontmoeten elkaar hier en worden ook weer uitgenodigd voor nieuwe ontmoetingen in de nabije toekomst. Eenzaamheid kun je niet oplossen, iemands eenzaamheid wel. Iedereen kan iemands eenzaamheid doorbreken.”

201809015 feest van de verbinding het fotomannetje 3201809015 feest van de verbinding het fotomannetje 4

201809015 feest van de verbinding het fotomannetje 7201809015 feest van de verbinding het fotomannetje 1

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact