Vluchtelingen en wijkbewoners ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte

Nationaal Integratiediner 2018Resto VanHarte en VluchtelingenWerk Nederland organiseren in de week van het Nationale Integratiediner (donderdag 11 oktober) door heel Nederland ontmoetingsdiners voor vluchtelingen en wijkbewoners. Doel van de diners is dat vluchtelingen en mensen die bij hen in de buurt wonen elkaar leren kennen, waardoor verschillen niet als een bedreiging, maar juist als een kans worden gezien. Waar ontmoetingen zijn, ontstaat immers begrip.

De diners vinden plaats in de buurtrestaurants van Resto VanHarte. De volgende steden doen mee; Utrecht, Alkmaar, Haarlem, Ede, Enschede, Zwolle, Venlo, Rotterdam, Middelburg, Leiden, Den Haag, en Amsterdam. Ook Almere, Dordrecht, Leiden doen mee met het Nationaal Integratiediner. Zij werken samen met organisaties als Eén land, één samenleving en Leer je landgenoten kennen.

Tijdens deze diners koken en eten mensen van uiteenlopende achtergronden met elkaar. Ook is er muziek uit verschillende culturen. De ontmoetingsdiners zijn een onderdeel van het Nationaal Integratiediner, een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito.

Wil jij je buurtgenoten leren kennen en vluchtelingen ontmoeten? Meld je dan aan voor één van deze diners via deze link.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact