Resto VanHarte organiseert Community Dinners voor One Young World summit

vrijwilliger 2017 02Van 17 tot 20 oktober 2018 komen 1900 betrokken jongeren vanuit de hele wereld naar Den Haag voor de Young World Summit. Zij gaan met elkaar in gesprek over wereldvraagstukken zoals armoede, klimaat, duurzaamheid en honger. Op vrijdag 19 oktober  organiseert Resto VanHarte daarom op acht locaties community dinners waar de jongeren aanschuiven voor een heerlijk driegangendiner en in gesprek gaan met buurtbewoners en kan Resto VanHarte de jonge wereldleiders inspireren met haar concept voor een betere wereld.

Iedereen is welkom”
Ben Lachhab, Restomanager Haaglanden, heeft zin om er een prachtige avond van te maken: “Resto VanHarte staat voor verbinden en elkaar ontmoeten aan de eettafel. Iedereen is bij ons van harte welkom. Op 19 oktober kunnen we, dankzij onze samenwerkingspartners Shell en de Gemeente Den Haag, 600 jongeren en 400 inwoners uit Den Haag met elkaar in contact brengen. Eenmaal aan tafel ontstaat vanzelf een goed gesprek. De avond wordt verzorgd door vrijwilligers, de restochefs en medewerkers van Resto VanHarte.”

De diners zijn verspreid over 8 locaties:

  • Buurthuis de Mussen, Resto Schilderswijk, Hoefkade 602
  • Resto Mariahoeve Diamantcollege, Diamanthorst 183
  • Vadercentrum Adam,  Resto Laak, Jonckbloetplein 24
  • Buurthuis de Geest, Resto Loosduinen, George bizetstraat 25
  • Florence, Resto Mariahoeve, Hofzichtlaan 215
  • Buurthuis Octopus, Pop-up Resto Schilderswijk, Delftselaan 12
  • Buurthuis Mandelaplein Pop-up Resto Transvaal, Mandelaplein 1
  • Wijkcentrum de Heldenhoek Pop-Up Resto Zeeheldenkwartier, Elandstraat 88

Geopend vanaf 18:30 uur, het diner start om 19:30 uur en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel van tevoren reserveren via de agenda of bel 0900 900 3030 (35 ct /gesprek).

Meedoen?
Resto VanHarte zoekt vrijwilligers die willen helpen met het koken van het driegangendiner, in de bediening of om de gasten in het zonnetje te zetten. Uiteraard eten de vrijwilligers zelf ook mee tussen de gasten. Start werkzaamheden 14.00 uur tot ongeveer tot 22:30 uur. Opgeven kan via haaglanden@restovanharte.nl ter attentie van Djadi Loose.

Het Young world Summit
Koningin Máxima opent het congres voor ongeveer 1900 betrokken jongeren van over de hele wereld. Die komen vanaf 17 oktober bijeen in Den Haag. Tijdens One Young World bespreken ze enkele dagen lang wat ze kunnen doen in de strijd tegen bijvoorbeeld armoede, klimaatverandering en honger. De openingsceremonie is in het Vredespaleis, het congres zelf is in het World Forum. De afsluiting is in het Circustheater in Scheveningen. Ook zanger Bob Geldof is bij het begin van One Young World. Hij eert de vroegere VN-chef Kofi Annan. Die zou One Young World bijwonen, maar overleed in augustus. Andere gasten op One Young World zijn astronaut André Kuipers, paralympisch snowboardster Bibian Mentel, actrice Amber Heard, acteur Terry Crews, modellen Doutzen Kroes en Naomi Campbell, zanger Akon, minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Unilever-topman Paul Polman. Zie ook www.oneyoungworldthehague.com voor het programma.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact