Doneer nu!

Eerste Speed-‘date’ in tram groot succes

De allereerste speed-‘date’ in een tram was een succes en heeft geleid tot mooie en bijzondere ontmoetingen. Dit initiatief van GVB en Resto VanHarte was bedoeld om bij te dragen aan meer verbinding en contact in Amsterdam, in de strijd tegen eenzaamheid.
 
Zo’n 22 Amsterdammers, die regelmatig in de verschillende locaties van Resto VanHarte in Amsterdam te vinden zijn, ontmoetten elkaar vanochtend in de tram om een maatje te treffen met dezelfde hobbies of interesses om een keer meeTram speeddate af te spreken. Zo waren er deelnemers met een passie voor kwantummechanica en line-dancing, maar ook wandelaars, meubelmakers, puzzelaars en doorgewinterde Ajax-fans. Er was zelfs een gepensioneerde GVB-chauffeur. De speed-‘date’ in de feestelijke versierde tram werd gehost door Angela Groothuizen die de soms wat timide deelnemers al snel op hun gemak stelde.
 
Onder hen ook Paul (62 jaar) uit Amsterdam Noord. “Ik heb met zo veel mensen gekletst. Ik kwam ook weer iemand uit mijn oude buurt tegen en daar heb ik mee afgesproken. Dit is echt een leuke manier om mensen te leren kennen. Niet voor de verkering, maar gewoon om contact te leggen. Om af en toe een bakkie samen te doen of een kaartje te leggen. Ik had een match met Mary, en binnenkort gaan we met de dinerbon die we allemaal hebben gekregen samen eten bij Resto VanHarte.”
 
Ook Maud (69) heeft een fijne dag gehad. “Ik had echt leuke gesprekken. Ik heb zoveel gekletst dat ik nauwelijks heb gezien waar we reden met de tram, toch jammer! Ik had een goede klik met een paar mensen. Super leuk als je dan merkt dat je een match bent. En daarom ga ik binnenkort samen met Marianne wandelen.”
 
Kijk het prachtige filmpje op AT5:
 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact