Resto VanHarte maakt gezonde voeding toegankelijk voor iedereen

In het kader van Wereld Gezondheidsdag (7 april) organiseert Resto VanHarte in april in heel Nederland activiteiten om een gezonde voeding en een gezonde leefstijl te promoten. In de restaurants van Resto VanHarte komen veel (oudere) gasten voor wie gezond eten niet vanzelfsprekend is. Terwijl gezond eten juist essentieel is om fit te blijven en gezond oud te worden. In bijna alle buurtrestaurants worden daarom activiteiten georganiseerd die het belang van gezond eten en bewegen laten zien. Zo kunnen gasten, vrijwilligers én medewerkers in verschillende Resto’s deelnemen aan de gezonde voedingsquiz en in contact komen met experts als voedingsdeskundigen, beweegcoaches en lokale boeren. Een ander belangrijk onderdeel is de wedstrijd voor het lekkerste én gezondste driegangendiner van Nederland.
 
Het gezondste en lekkerste driegangendiner van Nederland
In april organiseert Resto VanHarte de wedstrijd voor het lekkerste én gezondste driegangendiner van Nederland. De lokale resto teams werden de afgelopen maand uitgedaagd om hiervoor hun meest veelbelovende recept in te zenden. Op basis van de ingezonden recepten selecteerde een deskundige jury drie finalisten: Venlo, Den Bosch en GroningenLekkerste en gezondste driegangendiner 2 zeer klein. Deze jury bestaat uit Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf, Rosa Heistein, diëtiste in opleiding en KinderResto coach, en Astrid Postma-Smeets, expert voeding & gezondheid van het Voedingscentrum. De komende weken zal de jury de finalisten bezoeken om samen met de gasten de recepten te beoordelen op smaak, gezondheid en creativiteit. Het team dat het lekkerste én gezondste driegangendiner op tafel zet, wint de gouden spatel en eeuwige roem.
 
Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum: “Met de wedstrijd voor het meest gezonde én lekkere menu benadrukt Resto VanHarte het belang van gezonde voeding op een toegankelijke en positieve wijze. Het laat zien dat gezond én lekker heel goed samen gaan. Ik ben heel benieuwd of de recepten van de finalisten in de praktijk net zo goed uitpakken als op papier.”
 
Wilt u weten waar u kunt aanschuiven voor een gezond driegangendiner? Ga naar de reserveringssite van Resto VanHarte en vind het Resto bij u in de buurt. Op de agenda vindt u de speciale avonden events.
 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact