Resto VanHarte, daar leer je wat!

Leerlingen overhandigen checqueResto VanHarte werkt vaak samen met het onderwijs. Zo ervaren jonge mensen wat wij betekenen voor de buurt en leren zij hoe wij ons werk samen met de vrijwilligers organiseren. Onze gasten in Almere en in Alkmaar maakten mooie activiteiten mee met leerlingen van verschillende opleidingen.

Eindexamenopdracht in Alkmaar
Veel enthousiasme en gastvrijheid ervaren de gasten van Resto VanHarte in Wijkcentum Overdie. Fabienne, Meerthe en Lysanne, leerlingen horeca management ondernemer aan het Horizon College in Heerhugowaard, verzorgden onlangs een Resto-avond. Zij deden dit als eindexamenopdracht.
De 45 gasten werden op mooie persoonlijke wijze uitgenodigd voor deze speciale avond. Tussen de drie gangen werden spelletjes gespeeld. De meiden hebben hun project hiermee succesvol afgesloten en de gasten een gezellige avond bezorgd.

Andere leerlingen van het Horizon College zetten op originele wijze Chantal Jelsma, de horecamanager van Resto VanHarte Alkmaar, in het zonnetje op haar verjaardag. Chantal: “Het is zo leuk om met deze leerlingen samen te werken. Het enthousiasme is groot om het mooie horecavak te leren.”

Basisschoolleerlingen leren over gezonde leefstijl
Kinderen van groep zeven en acht gaan op winkelsafari en leren daar de gezondste keus te maken; minder zout, minder vet, vers en geen toegevoegde suikers, biologisch etc.. Vervolgens maken ze met de vers gekochte producten een driegangenmenu in het Resto. Deze wordt geserveerd aan ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. Een project van Resto VanHarte Alkmaar samen met JOGG, Albert Heijn en diverse Alkmaarse basisscholen.

Optreden en geld inzamelen in Almere
De leerlingen van het Hellen Parkhurst College helpen ook bij Resto VanHarte Almere. De leerlingen maken kennis met alle facetten van ons mooie werk, van inkoop tot koken en gastvrijheid. Spontaan worden optredens verzorgd met piano en zang. De dag voor het bezoek aan Resto VanHarte hadden de leerlingen klusjes gedaan en daarmee geld ingezameld voor Resto VanHarte. Superbedankt daarvoor!

Wilt u als school ook uw leerlingen kennis laten maken met Resto VanHarte? Neem contact op met het restaurant bij u in de buurt.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact