Ben Lachhab Resto VanHarte Haaglanden benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau

Ben Lachhab en Pauline KrikkeWat was Ben Lachhab, Restomanager Resto VanHarte Den Haag en omstreken verrast en vereerd. Hij ontving uit handen van Burgemeester Pauline Krikke een koninklijke onderscheiding. Al meer dan 10 jaar is Ben actief in Den Haag en omstreken waar hij gezien en gewaardeerd wordt door vele Hagenenaars. Loop maar eens met Ben door de Schilderswijk, Moerwijk of Laak; hij wordt begroet, mensen schieten hem aan voor een praatje of voor een afspraak om iets samen te doen.

Ben's enthousiasme en tomeloze inzet om mensen samen te brengen is nu bekroond. Ben had tranen van blijdschap: “Het lintje was al een mooie bekroning maar de aandacht en het feest eromheen was overweldigend. Ik ontving heel veel lieve berichten en belletjes van veel mensen. Heel bijzonder zo’n ervaring. Het voelt geweldig.”

Ondertussen gaat Ben alweer door met de vele activiteiten die hij de komende maanden op de planning heeft staan, van Marokkaans cultuurfeest, buurtbarbecue en culinaire zondag in De Schilderswijk tot het verbinden en versterken van de vrijwilligers van sociale eetinitiatieven via het project Buurttafel van Stichting VanHarte. 

Klik op de link voor de video van de uitreiking van het lintje  https://twitter.com/i/status/1121770611892727808

Nog meer zien van het werk van Ben? Resto VanHarte maakte een mooie documentaire van 10 jaar Ben en Resto VanHarte:

De bijlage van het gezamenlijk persbericht van het Kapittel voor de Civiele Orden en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de Lintjesregen 2019 vermeldde:

De heer B. (Ben) Lachhab uit Den Haag is werkzaam als Restomanager Haaglanden bij Resto VanHarte. Het idee is dat er al kokend en etend contacten ontstaan tussen alle lagen van de bevolking en dat de diners bijdragen aan sociale cohesie en het ontstaan van plaatselijke initiatieven. Tijdens de maaltijden, die twee keer per week plaatsvinden, worden door betrokkene activiteiten georganiseerd en voorlichtingsbijeenkomsten gehouden, onder andere over de politiek, de Wmo, de participatiemaatschappij, de bibliotheek en religie. Regelmatig vinden er ook culturele optredens plaats, bijvoorbeeld van amateurkunstenaars, maar ook van musici van het Residentieorkest. Ook voor de Stichting Leergeld heeft hij herhaaldelijk maaltijden gemaakt voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Hij geldt als een verbinder van culturen, geloven, generaties en achtergronden van mensen. Decorandus wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact