Resto VanHarte Groningen winnaar wedstrijd gezondste en lekkerste driegangendiner van Nederland

Resto VanHarte organiseerde in de maanden april en mei in heel Nederland activiteiten om een gezonde voeding en een gezonde leefstijl te promoten. Winnend team Groningen kleinEen belangrijk onderdeel was de wedstrijd voor het lekkerste én gezondste driegangendiner van Nederland. Elk VanHarte restaurant kon haar recept voor het lekkerste en gezondste driegangendiner insturen. Op basis van de ingezonden recepten selecteerde een deskundige jury drie finalisten: Venlo, Den Bosch en Groningen. Uiteindelijk kwam Resto VanHarte Groningen als winnaar uit de bus. 

Jurylid en directeur van Het Voedingscentrum Gerda Feunekes: “Het was niet makkelijk om een winnaar te kiezen. Alle menu’s waren erg lekker én gezond. Groningen sprong er wat mij betreft vooral uit omdat zij creatief gebruikmaken van seizoensgroenten en lokale producten. Op die manier is het eten niet alleen lekker en gezond voor de gasten, maar ook nog eens goed voor het milieu en de omgeving.” 

Het gezondste en lekkerste menu van Nederland

Op 16 mei bezocht de jury Resto VanHarte Groningen om hun driegangenmenu te beoordelen op smaak, gezondheid en creativiteit. Het team maakte indruk met het volgende menu: frisse speltsalade met feta, munt en lente-ui als voorgerecht, speltpasta met een pesto van mosterdblad, tomaat en rucola en vegetarische balletjes op basis van spelt, noten, kruiden en kaas als hoofdgerecht en yoghurtbavarois met vers fruit, aalbessensiroop en een kletskop van speltbloem als nagerecht. Annemiek van der Meijden, horecamanager van Resto VanHarte Groningen: “In Groningen koken we altijd heel gezond, met seizoensgroenten, lokale producten, verse kruiden, plantaardige vetten en oliën en weinig zout. Ook kook ik zoveel mogelijk volgens de principes van de Dutch Cuisine. Ik vind het mooi om te zien dat er door deze wedstrijd meer aandacht is voor onze manier van koken en ik hoop dat we anderen kunnen inspireren om gezond en met respect voor de omgeving te koken.”

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact