Roze Week in Alkmaar

Alkmaar prideIn Alkmaar vond van 23 tot en met 26 mei de Alkmaar Pride plaats. Ook bij Resto VanHarte Alkmaar was het roze feest. Op beide locaties werd namelijk een Roze Avond georganiseerd.

Roze outfits


Het menu bestond uit gerechten in deze kleur en aan alle gasten was gevraagd om zich in hun mooiste roze outfit te hijsen. Hier werd volop gehoor aan gegeven. Een mannelijke gast was zelfs speciaal naar een tweedehands kledingwinkel gegaan om zich vervolgens in roze vrouwenkleding uit te dossen. Hij ging er dan ook, meer dan terecht, met de eerste prijs vandoor.

Coming-out


Naast al deze gekkigheid was er ook ruimte voor een wat serieuzere noot. De Restomanager, Wanda Nieste, opende de avond met een belangrijke boodschap: ‘Wij zijn er bij Resto VanHarte voor iedereen. Er is voor iedereen een plek en iedereen mag er zijn. Je hoeft heus niet met iedereen vrienden te zijn, maar je moet elkaar wel in je waarde laten.’ Ook werden er tussen de gangen door discussievragen voorgelegd en iedere tafel kon deze vragen bespreken. Zo kwam o.a. het nieuws over de KNVB en hun advies om niet uit de kast te komen aan bod. Het mooiste moment van een van de avonden volgde hierna: een van de aanwezigen voelde zich nu vrij genoeg om voor alle gasten bij Resto VanHarte uit de kast te komen.

Grachtenparade


De Alkmaar Pride werd afgesloten met een grachtenparade. Resto VanHarte was uitgenodigd door de Gemeente Alkmaar en stond, samen met een aantal andere betrokken organisaties en de wethouders, op de gemeenteboot. Zo kon de boodschap ‘Iedereen hoort erbij’ ook hier op feestelijke wijze onder de aandacht gebracht worden aan de vele toeschouwers.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact