Traineeship Nieuwe Bazen is in volle gang!

Rotterdam in de workshopfaseEerste ontmoetingsplekken voor en door jongeren zijn live.

Nieuwe Bazen – het jongerenproject van Resto VanHarte – is in volle gang! Met een traineeship worden jongvolwassenen in Rotterdam, Groningen, Zwolle en Enschede opgeleid tot sociaal ondernemer. Samen creëren zij een inspirerende ontmoetingsplek waar ALLE jongeren in de stad welkom zijn. Groningen, Rotterdam en Zwolle zijn al een initiatief door en voor jongeren rijker. In Enschede wordt er door de trainees nog volop gewerkt aan het concept. In ieder geval kunnen de jonge bezoekers van de ontmoetingsplekken er een hapje eten.

 

Ontmoetingsplekken in Groningen en Rotterdam draaien
Nieuwe Bazen geeft 15 jongvolwassenen de kans om, onder professionele begeleiding, alle facetten van het sociaal ondernemerschap te leren. Resto VanHarte ontwikkelde in samenwerking met Starters4Communities een lesprogramma op maat. De workshopfase in Groningen en Rotterdam is inmiddels afgerond en de deelnemende jongeren zijn druk bezig met het runnen van hun eigen ontmoetingsplek voor leeftijdsgenoten. In Zwolle is het concept bekend, maar is de workshopfase nog niet helemaal afgerond.

De Rotterdamse Nieuwe Bazen ontwikkelden ‘de Level Up Club’. Door middel van het organiseren van netwerkdiners, spelletjes en gastsprekers hopen zij de jonge bezoekers te stimuleren in hun verdere ontwikkeling en wat mee te geven voor in hun ‘levens-toolbox’.

De Groningse trainees zijn inmiddels al een aantal weken live met hun concept: LekkerVreemd diner! Zij stellen dat het leven in Groningen interessanter is wanneer je meer mensen buiten je bubbel ontmoet. Bij hun LekkerVreemd diner dient zich bij elke gang een nieuwe vreemdeling aan. Zo heb je een avond vol gezellige ontmoetingen onder het genot van een hapje en een drankje, waar je misschien wel je nieuwe beste vriend(in) leert kennen.
In Zwolle willen de trainees met hun concept ErvaringRijker een unieke ontmoetingsplek creëren, waarbij voedselverspilling wordt tegengegaan. De eerste testavond had het thema “Dinner in the Dark”. Jongeren genoten die avond geblinddoekt van een driegangendiner.

Begeleiding in het traineeship
Wekelijks wordt er met de teamcoach geëvalueerd en waar nodig wordt het concept bijgesteld en aangescherpt. Tevens wordt met ondersteuning van de individuele coach verder gewerkt aan de sociale ondernemingsplannen van de trainees zelf.

In Enschede is het concept nog volop in ontwikkeling, maar ook daar kunnen jongeren tussen 18 en 27 jaar zich verheugen op een (reizende) plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, wat kunnen eten en genieten van een inspirerende randprogrammering.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie over Nieuwe Bazen en de initiatieven die ontwikkeld zijn in de verschillende steden kun je terecht op onze website: www.nieuwebazen.nl en volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn. Heb je een vraag die niet wordt beantwoord of wil je met ons in contact komen? Stuur dan een e-mail naar debaas@nieuwebazen.nl.

Resto VanHarte ontwikkelde Nieuwe Bazen in het kader van de maatschappelijke diensttijd, een pilot van de overheid met als doel jongeren meer te betrekken bij de maatschappij door passend vrijwilligerswerk voor hen te ontwikkelen. Nieuwe Bazen wordt mede mogelijk gemaakt door de financiering vanuit ZonMW. Kijk ook op www.nieuwebazen.nl of kijk op: 
Instagram
Facebook
LinkedIn

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact