Doneer nu!

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost kookt uit Bijlmer-kookboek

Teamfoto ZuidoostResto VanHarte Amsterdam Zuidoost, dat wekelijks op woensdag kookt in Bijlmermuseum (voorheen de Nachtegaal), gaat op woensdag 11 september koken uit het bekende Bijlmer-kookboek.

Lekka Lekka uit de Bijlmer

Onze koks van Resto VanHarte laten zich inspireren en stellen een bijzonder Bijlmers driegangenmenu samen. Jenny van Dalen, die het boek samenstelde, zal tussen de gangen door verhalen vertellen over hoe zij deze unieke recepten ooit op het spoor gekomen is.

Twintig jaar geleden stelde Jenny van Dalen met tientallen bewoners uit de Bijlmer een echt Bijlmer-kookboek samen. Ze verzamelde een keur aan recepten voor gerechten die hun oorsprong vinden in alle delen van de wereld. Zo staan er bijvoorbeeld recepten voor Ghanese aardnootsoep, Rhubard pie uit Canada, Peruaanse Cheviche of Lekka Lekka uit de Bijlmer in het kookboek.

Fotorolletjes en cassettebandjes

Jake Bussaard, de Horecamanager in Zuidoost, kijkt er erg naar uit en heeft zelfs een beetje nostalgische gedachtes bij het kookboek: “Het Bijlmer-kookboek is echt van een andere generatie, een andere tijd. Toen was er nog geen internet, social media of smartphones. Mensen zochten elkaar op om muziek, vakantiekiekjes en kookkunsten uit te wisselen. Dit kookboek ademt echt die sfeer van fotorolletjes, cassettebandjes en langbewaarde recepten. Het is met heel veel zorg geïllustreerd en verzameld en het is voor iedereen uit de digitale generatie een genot om hierin te bladeren. Voor mij, als Resto-kok, is het een grote eer om een reeks avonden hieruit te mogen putten.”

De avond vindt plaats op woensdag 11 september in Bijlmermuseum (voorheen de Nachtegaal). Inloop vanaf 17:30 uur, aan tafel om 18:00 uur. Bijdrage: 5 euro of 4 euro voor stadspas met groene stip. Reserveer via reserveren.restovanharte.nl of 0900-9003030.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact