Doneer nu!

Samenwerking tussen Resto VanHarte Alkmaar & Rotary Club Alkmaar-Bergen voortgezet

Rotary Club Alkmaar BergenDe Rotary Club Alkmaar-Bergen zet de samenwerking voort met Resto VanHarte Alkmaar. Sinds vorig jaar steunt deze club Resto VanHarte financieel, maar bieden zij ook hun expertise aan op verschillende gebieden. Ook draaien de leden zorg voor verschillende Resto-avonden. Beide partijen zijn verheugd met het hernieuwde partnerschap.

Annalies Bolten, lid van Rotary Club Alkmaar-Bergen en tevens de ‘moeder’ voor deze samenwerking: “Binnen de Rotary is het een vaststaand feit dat je bepaalde doelen kiest waar je extra aandacht aan besteedt. Bij ons was dit onderwerp eenzaamheid en Resto VanHarte past hier perfect bij. Vorig jaar hebben we ons daarom hard gemaakt voor de opening van een nieuwe Resto-locatie in Alkmaar-West, de Vleugels. Die locatie is nu geopend en draaiend.”

Hulp op alle vlakken

De club geeft niet alleen financiële steun, maar steekt ook graag de handjes uit de mouwen. Bolten: “We willen graag meedenken en meekijken om bepaalde doelen tot stand te brengen. We hebben ontzettend veel kennis in huis en delen die graag met Resto VanHarte. Zo adviseren wij over mogelijke kostenbesparingen en geven we eventueel juridisch advies. Verder is ons netwerk ontzettend groot, daarom lukt het vaak om bepaalde spullen gratis of voor een lagere prijs te regelen.” Naast hun hoofd gebruiken de leden ook hun handen om te helpen: er is een poule gemaakt, waar alle leden in mee draaien om Resto VanHarte Alkmaar te ondersteunen tijdens de Resto-avonden. De leden krijgen ontzettend veel energie van deze avonden, vertelt Bolten: “We vinden het allemaal heel erg leuk als we helpen tijdens een Resto-avond. Iedereen gaat blij naar huis: je voegt toch iets toe aan de samenleving.”

Warme ondersteuning

Ook Wanda Nieste, Restomanager in Alkmaar, is heel erg enthousiast: “Ik vind het enorm fantastisch dat ze zich willen inzetten, op alle vlakken. Ze helpen echt daar waar ze kunnen. Het is echt een warme ondersteuning. Maar het allerleukste is natuurlijk dat zij door hun financiële bijdrage van €8000 een aantal Resto-avonden mogelijk maken!”

Krachten bundelen

Naast Resto VanHarte ondersteunt de club ook nog twee andere stichtingen: Turn-Over en Stichting Leergeld. Extra mooi hieraan is dat de drie stichtingen nu met elkaar in contact gekomen zijn en de krachten kunnen bundelen: zo helpen jongeren via Turn-Over mee tijdens de Week tegen Eenzaamheid bij Resto VanHarte.

Alle partijen hopen dat deze mooie samenwerking ook in de toekomst vervolg zal krijgen.

Op de foto, van links naar rechts: Annalies Bolten (Rotary Alkmaar-Bergen), Wanda Nieste (Resto VanHarte), Petra van Leeuwen (Stichting Leergeld), Youri Peperkamp (Turnover), Ernest Briest (Rotary Alkmaar-Bergen)

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact