In memoriam: Ella Vogelaar

Vogelaar Dutch politician kabinet Balkenende IVIn Memoriam 
Ella Vogelaar 
Voormalig voorzitter Raad van Toezicht 
Resto VanHarte


Ons bereikte het intens verdrietige bericht dat Ella Vogelaar is overleden.

Ella trad in 2009 toe tot de Raad van Toezicht van Resto VanHarte en was tot 2017 voorzitter.

Wij denken terug aan haar als persoon en aan haar bevlogen bijdrage aan de groei en verankering van Resto VanHarte. “Persoonlijk en namens alle medewerkers, vrijwilligers en Raad van Toezicht van Resto VanHarte wil ik Ella’s partner Onno Bosma en alle andere dierbaren condoleren met dit grote verlies. Ella had een heel warm hart voor mensen in die wijken in Nederland waar Resto VanHarte gevestigd is,” aldus Jetta Klijnsma, voorzitter Raad van Toezicht Resto VanHarte.

Ella Vogelaar was tijdens haar periode als minister verantwoordelijk voor het revitaliseren van wijken met een stapeling van problemen. Zij wees veertig wijken aan, de zogenaamde Vogelaarwijken, die zij zelf krachtwijken noemde. Deze wijken kregen aandacht om problemen op het gebied van wonen, werken, leren, integreren en veiligheid aan te pakken. Ella was vaak te zien in de Resto’s, waar zij in contact kwam met vele vrijwilligers en gasten. Wij waren allemaal onder de indruk van haar warmte en betrokkenheid en haar inzet om wijkbewoners concrete kansen te bieden zich te ontwikkelen, mee te doen met de samenleving en in contact te komen met andere buurtbewoners.

“Ella, veel dank voor jouw inzet en nimmer aflatende belangstelling voor mensen die in een isolement leven en het gevoel hebben er niet bij te horen. Jouw betrokkenheid was oprecht en waarachtig. Dank je hiervoor,” aldus Fred Beekers, oprichter Resto VanHarte.

Onze gedachten gaan uit naar haar partner Onno Bosma en alle anderen die een weg zullen moeten vinden om met dit zware verlies om te gaan.

Amsterdam, 9 oktober 2019.

Heeft u hulp nodig? Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar).

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact