Week tegen Eenzaamheid 2019 bij Resto VanHarte

Maggi dinerVan 1 t/m 8 oktober vond de Week tegen Eenzaamheid plaats. Door het hele land werden vele activiteiten georganiseerd om mensen bij elkaar te brengen. Zo ook bij Resto VanHarte. Met haar resto-avonden brengt Resto VanHarte elke week buurtgenoten bij elkaar. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid richtten we ons speciaal op de verbinding tussen jong & oud, want ook onder jongeren is er helaas steeds meer eenzaamheid te vinden.

Maggi buurtdiners

Een mooi voorbeeld van de verbinding tussen jong en oud waren de Maggi ontmoetingsdiners in Lelystad en Amsterdam. Resto VanHarte en Maggi organiseerden in totaal zeven buurtdiners op verschillende locaties in deze steden, waarbij uiteraard ook soep van Maggi op het menu stond. Met gesprekskaarten leerden mensen elkaar kennen. Als klap op de vuurpijl bezocht tv-presentator en Resto VanHarte ambassadeur Joris Linssen twee avonden om mee te eten en in gesprek te gaan met de gasten. Ook RTL-Koffietijd was aanwezig bij een van de diners, met dit leuke filmpje als resultaat.

Het Grote Kom-Erbij-Diner

In Alkmaar sloeg Resto VanHarte de handen ineen met Humanitas en Turn-Over. Samen met de vrijwilligers van Resto VanHarte verzorgden de dames van Humanitas en de jongens van Turn-Over de maaltijd. Jong en oud at dus niet alleen samen de maaltijd, maar ook stonden ze met elkaar in de keuken. En wat verbindt, naast eten, nu meer dan samen koken?

In gesprek met een vreemde

Onze Nieuwe Bazen in Groningen verzorgden een ‘Lekker Vreemd diner’. Groningers met verschillende achtergronden en leeftijden genoten van een driegangendiner in Brouwerij Martinus. Voorafgaand aan iedere gang beantwoordde iedere eter vragen (Wat voor werk doet hij/zij? - Wat is zijn/haar leeftijd? - Wat voor hobby’s heeft diegene?) over een vreemde tegenover hem/haar. Hierna gingen de gasten met elkaar in gesprek om erachter te komen of de verwachtingen klopten. Dit leidde tot leuke en verrassende gesprekken. Bekijk hieronder hoe de aanwezigen dit vonden:

Resto VanHarte organiseert het hele jaar door verbindende diners en vraagt ook buiten de Week tegen Eenzaamheid om aandacht voor dit thema. Zo is op woensdag 30 oktober de werkconferentie Eén tegen eenzaamheid, waar o.a. Resto VanHarte Tilburg aan het woord komt in een talkshow en twee workshops organiseert.

Foto: Maggi buurtdiner, Vincent van den Hoogen

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact