Doneer nu!

Resto VanHarte ontvangt bijdrage Postcode Loterij

Gisteren ontving Resto VanHarte de cheque van de Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala 2020. Dankzij de loterijdeelnemers ontvangen 123 goededoelenorganisaties die werken aan een betere wereld een financiële bijdrage. Van ieder lot gaat de helft naar het goede doel.

Jaarlijkse bijdrage Resto VanHarte
Resto VanHarte is enorm blij met de jaarlijkse bijdrage. Dankzij de steun van de Postcode Loterij kunnen we eenzaamheid tegengaan. We willen een NPLgroter aantal betekenisvolle ontmoetingen creëren, op nog meer locaties en in nog meer steden. In de eerste plaats omdat het nodig is. Volgens het ministerie van VWS stijgt het aantal eenzame mensen in 2040 naar bijna 5,9 miljoen. Maar bovenal omdat onze aanpak werkt. Wij zien dagelijks dat een warm welkom in onze buurtrestaurants, belangrijk is voor onze gasten. Bij Resto VanHarte leren mensen elkaar kennen, worden verhalen gedeeld en vriendschappen gesloten. De bijdrage van de Postcode Loterij is voor Resto VanHarte onontbeerlijk om meer mensen te bereiken en hen opnieuw te verbinden met hun sociale omgeving.

Recordopbrengst Postcode Loterij: ruim 376 miljoen euro voor een betere wereld
De schenkingen worden gedaan dankzij de drie miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 376 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 123 organisaties. Door deze schenkingen is een miljoenenimpuls voor maatschappelijk ondernemerschap, herstel van Nederlandse biodiversiteit, beschermen van mensenrechten en ‘s werelds grootste grensoverschrijdende natuurgebied in Afrika mogelijk. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

Dank aan alle deelnemers van de Postcode Loterij!

Foto: vlnr:  Gaston Starreveld (ambassadeur Postcode Loterij), Polle Janssens (directeur bestuurder Resto VanHarte) en Caroline Tensen (ambassadeur Postcode Loterij)

Roy Beusker Fotografie

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact