Doneer nu!

Initiatieven voor praktische hulp en sociale steun

Sinds we met het Coronavirus te maken kregen, zijn er veel hartverwarmende initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Mensen helpen elkaar met praktische hulp en sociale steun. Dat juichen we van harte toe! Ook zijn er speciale telefonische hulplijnen en vraag- en aanbodapps opgestart, OIPbijvoorbeeld door organisaties die net als Resto VanHarte zijn aangesloten bij het actieprogramma Een Tegen Eenzaamheid. Wij helpen graag om mensen en organisaties bij elkaar te brengen. Wil jij helpen of heb je hulp nodig? Bied je graag een luisterend oor of wil je graag je verhaal kwijt? Hieronder lichten we enkele initiatieven uit die je graag verder helpen:

  • Vraag- en aanbodplatform: vraag en aanbod voor praktische hulp en sociale steun coronahulp.nlvoorelkaar.nl 
  • Speciale telefonische hulplijnen: de Luisterlijn biedt in deze tijden van quarantaine 24 uur per dag, zeven dagen per week een luisterend oor. Daarnaast hebben ANBO, KBO-PCB en Rode Kruis speciale telefonische hulplijnen geopend.
  • Het Corona Quarantaine Contact van KRO-NCRV brengt mensen met elkaar  in contact. Je laat er je gegevens achter als je iemand wilt bellen of als je het leuk vindt om door iemand gebeld te worden. Ook bij de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds kun je je opgeven als vrijwilliger of om gebeld te worden.
  • Wegwijs op Internet: op het platform welkom online van het Nationaal Ouderenfonds leren ouderen met internet om te gaan zodat ze kunnen videobellen met vrienden of familie, online boodschappen kunnen doen of handige apps kunnen gebruiken.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact