Doneer nu!

Steun voor Resto VanHarte tijdens de coronacrisis

Den Bosch covidUit het hele land heeft Resto VanHarte op verschillende manieren steun ontvangen van overheid, fondsen, gemeentes en bedrijven. Zo ontvingen we van het Oranje Fonds het bedrag van 32.000 euro. Sinds 13 maart zijn onze Resto's gesloten en kunnen wij niet langer buurtgenoten bij elkaar brengen aan de eettafel. Om mensen toch met elkaar in verbinding te brengen hebben wij dankzij deze steun verschillende initiatieven kunnen uitvoeren waarbij persoonlijke aandacht en contact centraal staan. Op deze manier kunnen wij, tijdens de sluiting van de buurtrestaurants, mensen blijven verbinden in de strijd tegen eenzaamheid.

Bekijk de compilatie van alle activiteiten die de Restoteams en vrijwilligers hebben kunnen doen voor de gasten van Resto VanHarte in onderstaand filmpje en lees daarna verder!Bedankt Oranje Fonds
Polle Janssens, directeur Resto VanHarte: “We zij heel blij met de steun. Het is ontzettend belangrijk dat we ons werk kunnen blijven doen, ook al zijn onze buurtrestaurants gesloten, We merken dat mensen juist nu behoefte hebben aan verbinding en contact. Vanwege de coronacrisis is er nog meer eenzaamheid dan anders. We kunnen deze mensen niet aan hun lot overlaten. Gelukkig kunnen we mede dankzij de steun van Het Oranje Fonds echt iets betekenen voor mensen die zich eenzaam voelen.” 

Wat hebben we zoal gedaan
Vrijwel direct na de sluiting van de buurtrestaurants startten wij verschillende initiatieven om buurtgenoten met elkaar te blijven verbinden. Lokale teams in heel het land belden, mailden, stuurden kaartjes en en gingen langs bij mensen die behoefte hebben aan persoonlijk contact. Er zijn ZOOMdiners georganiseerd, kookvideo's gemaakt en  lokale vrijwilligersteams brachten koekjes, soep en maaltijden langs bij mensen die dat nodig hebben. Hierbij is er altijd ruimte voor een praatje en een luisterend oor. Bij al deze activiteiten werkt Resto VanHarte samen met lokale partners. Stichting Voedselsurplus leende laptops uit voor de virtuele diners in Utrecht, praktijk voor fysiotherapie Funqtio stelden gratis advies en video-workouts beschikbaar en cliënten van Aveleijn, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, bakten appeltaarten voor gasten van Resto VanHarte in Enschede.

Meedoen? 
Wilt u ons ook helpen mensen bij elkaar te brengen? Als sponsor, donateur of vrijwilliger? Laat het ons weten!Oranje Fonds logo vsi

Partner Resto VanHarte

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact