KinderResto

Samen gezond koken en eten voor Kinderen

In het KinderResto komen kinderen in de leeftijd 8-13 jaar samen om te koken. Zij leren alles over voeding, koken. ontspannen, bewegen en samenwerken. Na het koken wordt uiteraard samen gegeten. Naast het samen koken zijn er altijd leuke activiteiten en het is vooral gezellig. Ouders en/of verzorgers kunnen ook meedoen en mee-eten. Stichting VanHarte levert op deze manier een bijdrage aan de versterking van de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kinderen.

Voor wie is het KinderResto

Alle kinderen zijn welkom bij KinderResto!
In Nederland leeft 11% van alle kinderen in een huishouden dat moet rondkomen van een minimum inkomen of lager. Onderzoek en de praktijk van alle dag leert ons dat deze situatie voor opgroeiende kinderen een handicap vormt voor hun kansen in de toekomst en een bedreiging is voor hun mentale en fysieke gezondheid. Juist voor deze kinderen heeft Resto VanHarte KinderResto’s in het leven geroepen.

Tien leuke en leerzame middagen in het KinderResto

In tien middagen van 15:30 tot 18:00 u komen verschillende thema’s aan de orde zoals hygiëne, veiligheid, ruiken, voelen, proeven, waar komt onze voeding vandaan, puur en eerlijk, omgang en vriendschap, een gezonde leefstijl, balans, sporten en bewegen, kennis van de wijk, feestdagen, traktaties en vakantie. Elke bijeenkomst wordt extra leuk gemaakt met animatie en live koken. Van elk gerecht dat de kinderen maken krijgen zij een recept mee naar huis dat ook op facebook wordt geplaatst.

Alle middagen worden begeleid door getrainde professionals.

Waar vind ik een KinderResto?

We organiseren KinderResto’s in de volgende steden: Almelo, Almere, Alphen a/d Rijn, Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Delft, Deventer, Ede, Eindhoven, Emmen, Gouda, Heerlen, Helmond, Hengelo, Leeuwarden, Lelystad, Nijmegen, Oss, Roosendaal, Sittard-Geleen, Schiedam en Zoetermeer.

Wilt u hier meer over weten?
Of bel 0900 900 3030
tussen 09.00 en 12.30 uur (10 ct/min)

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact