Vrijwilligster: Henriëtte

HenrietteHenriëtte (61) is vrijwilligster bij Resto VanHarte Zwolle.

Henriëtte is afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. “Ik zing en speel piano en orgel. Begrijp je nu waarom ik niet af kan blijven van de piano die bij het Resto staat? Horecamanager Henk motiveert mij om meer piano te gaan spelen. Ik speel er graag op voor de gasten. Het lijkt mij leuk om een koor te organiseren voor de kerst. Ik houd er niet van om in de spotlights te staan, maar ik word enthousiast van het idee om Engels kerstrepertoire voor te schotelen aan de gasten van Resto VanHarte.

Via de diaconie ben ik hier terecht gekomen. Ik heb een zware periode achter de rug. De laatste tijd ben ik mezelf. Dat heb ik hier, in het Resto, geleerd. Ik wil niet meer voldoen aan de verwachtingen van anderen. Ik mag hier zijn wie ik ben. Als je uit een moeilijke periode komt zoals ik, dan ben je trots als je weer begint op te krabbelen. Dat is mogelijk gemaakt door de steun van Restomanager Joris en Henk. Er is voor mij geregeld dat ik in september een computercursus kan volgen. Ik heb nog geen emailadres, maar dat kan ik tijdens de lessen leren.

In het Resto doe ik de afwas, ik kook of help groenten snijden. Vanochtend ben ik mee geweest boodschappen doen met Henk. We hebben het leuk gehad en veel gelachen in de winkels. Ter plekke bedenken we dan spontaan om bosui mee te nemen. Ik kook thuis Indonesisch en zou graag op een kookcursus willen gaan om mij hierin nog meer te verdiepen. Sinds ik bij het Resto ben, merk ik aan mezelf dat ik vrijer ben geworden. Ik word ondersteund om duidelijk mijn grenzen aan te geven. Dat is een lastig proces, maar stap voor stap lukt het aardig. Resto VanHarte is de kers op de taart voor mij. De taart is mijn verleden, waar ik nu eindelijk vrij van ben. De kers staat voor een nieuwe periode in mijn leven waar ik aan mag beginnen.”

Interview en foto: Marieke Lucas

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact