Doneer nu!

Vrijwilligster: Lily

LilyLily (47) is gastvrouw bij Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve. 

Meer contact

“Drie jaar geleden sprak ik met een andere vrijwilliger die al bij Resto VanHarte werkte. Ik ging eerst bijna niet naar buiten. Door bij Resto te gaan werken hoopte ik wat meer contact met anderen te krijgen en dat is gelukkig meer dan gelukt.”

Gezelligheid

“Ik werk één keer in de week bij Den Haag Mariahoeve. Soms help ik ook bij andere vestigingen. Mijn allerbelangrijkste taak is om het gezellig te maken voor de gasten. Ik help bij de voorbereidingen, maak de tafels klaar en ook stuur ik mijn collega’s aan. Soms help ik in de keuken, maar het contact met de gasten vind ik het allerleukst. Op vrijdag is er iemand die piano komt spelen en ik probeer de gasten altijd over te halen om te dansen.”

Parel van Den Haag

“Een paar weken geleden ben ik onderscheiden als ‘parel van Den Haag’, met vermelding van ‘Voorbeeldige gastvrouw’. Dat is echt een grote eer. Ik kon het niet geloven. Ik kreeg een e-mail met de uitnodiging, en eerst wist ik helemaal niet wat het was. Toen de uitreiking was, wist ik wel dat ik hem kreeg, maar niet wat er ging gebeuren. Ik moest ook nog een interview doen, dat vond ik heel erg spannend. Maar het is allemaal goed gegaan. Een aantal van mijn Resto collega’s waren er ook, dus dat was hartstikke fijn.”

Verbinding door eten

“Ik vind het belangrijk om gasten een fijne avond te bezorgen. Er ontstaat echt verbinding, tussen allerlei mensen, van jong tot oud. Het is heel mooi dat samen eten dit mogelijk maakt.

Naast de resto-avonden, zijn er ook vaak barbecues in Den Haag waar heel veel mensen op af komen. Ik spreek dan mensen uit andere wijken aan nodig hen uit voor de resto-avonden.”

Toekomstplannen

“Het zou fijn zijn als ik in de toekomst een baan kan vinden. In de Filipijnen heb ik een opleiding voor verpleegkundige gevolgd. Ik heb helaas rugproblemen, dus ik kan niet al het werk doen, maar iets in de horeca of zorg zou geweldig zijn. Mijn ervaring bij Resto VanHarte helpt hier ook bij natuurlijk. Op dit moment ben ik aan het nadenken over een cursus of andere opleiding in de zorg. Maar ik wil niet weg bij Resto, want ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Dan zou ik wel één dag bij Resto willen blijven werken!”

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact