Vrijwilliger: Willem

WillemOnze geliefde vrijwilliger Willem van Zon is op vrijdag 27 september 2019 plotseling overleden.
Willem was jarenlang vrijwillig kok bij Resto VanHarte in op verschillende locaties in Zeeland.

Willem, bedankt voor alles en we zullen je enorm missen.
Wij wensen zijn vrouw, de kinderen en kleinkinderen en vrienden en familie veel sterkte toe.

 

Willem van Zon (70 jaar) werkt als kok bij Resto VanHarte Yerseke.

Sinds het begin


“Ondertussen werk ik zo’n vier jaar als vrijwilliger bij Resto VanHarte. Ik ben vanaf het begin betrokken geweest bij de start van de resto-locatie in Yerseke (Zeeland). Er was al wel een Resto in Middelburg, maar in de Gemeente Reimerswaal was wel behoefte aan een Resto en Yerseke was hier het meest geschikt voor. Uiteindelijk is die er dus ook gekomen. Ik werk 1 keer per maand als kok.”

Chefkok


“Van beroep ben ik kok, ik heb bij de militaire dienst van de Luchtmacht als chefkok gewerkt, in Nederland, maar ook België en Duitsland. Nu ben ik al zestien jaar met pensioen en naast RvH doe ik ook veel andere dingen, met name voor ouderen. Zo ben ik onder andere voorzitter van de Seniorenraad, ben ik lid van sociaal team Rilland en organiseer ik kaartavonden.”

In pak naar de dokter


“Op 26 april heb ik, samen met nog 8 anderen, een lintje gekregen voor mijn inzet in de gemeente. Het was een prachtige dag! Ik werd opgehaald met een limousine, door de burgemeester zelf. Er werd ook nog een glaasje champagne geschonken. Ik zat al klaar in mijn pak, want mijn vrouw had me wijsgemaakt dat iemand in het dorp een lintje zou krijgen en dat we daar naartoe zouden gaan, maar dat ik eerst nog even met haar naar de dokter moest. Dat bleek natuurlijk niet waar te zijn, haha. Na de ceremonie zijn we ’s avonds toch nog even naar resto gegaan om daar te eten. Daar hadden ze nog een bloemetje gekocht namens de hele ploeg. Ontzettend leuk!”

Postcodeloterij winnen


“We hebben echt een hele leuke ploeg, ook onder elkaar. Iedereen werkt heel makkelijk met elkaar, het loopt als een trein. Daarom is het ook heel erg gezellig. Er hangt gewoon een hele goeie sfeer. Natuurlijk gaan er wel eens goede collega’s weg, dat vind ik dan wel jammer. Maar er komen dan ook weer andere mensen voor in de plaats, en dat is ook goed. Mijn toekomstplannen? De Postcodeloterij winnen en dan lekker met de camper de wereld rond. Nee hoor, ik hoop een beetje gezond te blijven en dat ik nog lange tijd mee kan blijven doen.”

Willem 2

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact