Doneer nu!

Vrijwilligster: Renee

ReneeRenee Kreijts (35 jaar) werkt in de keuken als broodbakker (vrijwilliger) in Resto VanHarte Den Bosch.

"Toen ik twee jaar geleden startte bij Resto VanHarte deed ik het gewone werk in de keuken. Maar na een tijdje stopte de broodbakker en heb ik geopperd dat ik het brood wel kon bakken. Ik had er niet echt ervaring mee, maar ik ben het gaan leren en nu ben ik de broodbakker in Den Bosch. Ik heb echt een nieuwe vaardigheid ontwikkeld!”

Broodbakken


“Brood maken is niet duur, maar het kost wel veel tijd. Ik kneed alles met de hand, dus als er meer dan 40 gasten komen, kan ik geen brood maken, ook vanwege de ovencapaciteit. Als de gasten binnenkomen, ruiken ze het al en dan beginnen ze bijna te watertanden. Het brood is ook nog warm als we het op tafel zetten en ze vinden het echt heerlijk. Daar doe ik het echt voor, dat vind ik fantastisch! Ik maak meestal wit brood, maar soms doe ik eens iets anders. Laatst had ik uienbrood gemaakt en zelfs bierbrood met bierbostel. Dat is het product dat overblijft na het brouwen. Het resultaat was een zoet tripelachtig meergranenbrood, heerlijk!”

Slecht tegen stress en tijdsdruk


“Omdat ik een autisme spectrum stoornis heb, kan ik slecht tegen stress en tijdsdruk. Daarom heb ik op dit moment geen betaalde baan. Ik hoop in de toekomst wel een parttime baan te vinden, maar op dit moment is resto mijn anker. Ik vind heel fijn om bij Resto VanHarte te werken. Ik kan alles op mijn eigen tempo doen en krijg er zelfvertrouwen van. Ook word ik goed opgevangen door de chef, de vrijwilligers en de gasten.”

Vrijwilligerswerk als therapie


“Het is ook heel gezellig, je mag lekker geinen met collega’s. Ook met de gasten is het gezellig, die geven je een zoen en zijn er graag. Dat is echt een enorme opsteker. Soms heb ik geen zin, maar aan het eind van de dag denk ik: ‘Waar zat ik over in?” Resto VanHarte is therapie voor mij. Ik hoop dat Resto wat bekender wordt in Den Bosch, zodat meer mensen durven aan te schuiven, spread the word!”

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact