Doneer nu!

Horecamanager: Annemiek

Horecamanager AnnemiekAnnemiek van der Meijden (48 jaar) werkt als horecamanager in Resto VanHarte Groningen.


"Sinds januari 2018 ben ik de horecamanager in Groningen. Op dinsdag en donderdag zorg ik ervoor dat er een driegangenmenu geserveerd wordt. Ook doe ik de inkoop. Daarnaast zijn wij ophaalpunt voor de streekboer in Groningen. Mensen kunnen via internet groenten bij de boer bestellen en het dan bij ons ophalen. Voor iedere opgehaalde krat krijgen wij een klein bedrag en dat tegoed kunnen we weer gebruiken om groenten van te kopen."


Dutch Cuisine


"Ik ben sinds een half jaar aspirant ambassadeur van Dutch Cuisine. Ik draag hun missie uit: lokaal eten. We hebben in Groningen veel mooie producten, maar veel gaat de provincie en zelfs het land uit. Dutch Cuisine wil deze producten juist in de provincie houden. Bij Resto VanHarte laat ik zien dat je met lokale producten een gezond en lekker diner kunt samenstellen. Ook nodig ik boeren uit, die wat vertellen over hun producten. Zo hebben we eens een heel menu gemaakt met pompoenen uit Groningen."


Inkoopskills


"Het lukt me bijna altijd om voor 2 euro voor 3 gangen in te kopen. Hoe dit kan? Ik volg de kernwaarden van Dutch Cuisine, bijvoorbeeld zoveel mogelijk uit het seizoen en lokaal geproduceerde producten. Ook kopen we bij dezelfde groenteboer, hierdoor hebben we goede prijzen en soms stopt hij ons ook wat toe. Daarnaast kook ik alleen vegetarisch. Verder maak ik een strakke boodschappenlijst en houd me hier ook aan. Maar als ik bijvoorbeeld appeltaart wil maken en ik zie dat de peren veel goedkoper zijn, dan wordt het perentaart. Ook kies ik voor goedkopere alternatieven, die vaak net zo lekker zijn: pompoen- of zonnebloempitten, in plaats van pijnboompitten. Dit scheelt veel geld!"


Vegetarisch menu


"De gasten hebben vaak niet eens door dat ons menu geheel vegetarisch is. Iedereen vindt het heerlijk. Gerechten die het goed doen zijn loempiaatjes met feta en spinazie, of mijn befaamde lasagne met ricotta en citroen. De ricotta vervang ik dan (deels) door kwark of cottage cheese en hij is net zo lekker. Die bakken gaan tot de kruimel op."


Energie tanken in Resto VanHarte


"Een aantal vrijwilligers die al weg zijn komen vaak terug als er iets bijzonders is. Dan voelt het net alsof mijn kinderen weer thuiskomen en ik de moeder ben. Dat vind ik een geweldig gevoel. Dat ze in hun vrije tijd terugkomen, zegt veel. Ook de huidige vrijwilligers zetten zich geweldig in! Als zij met inbreng komen, geef ik daar graag gehoor aan. Zo hebben we laatst een Syrische avond gehad, omdat 1 van onze vrijwilligers uit Syrië komt."

 

Kijk voor meer informatie over Dutch Cuisine op: http://dutch-cuisine.nl/

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact