Doneer nu!

Vrijwilligster: Devina

DevinaDevina Baank (14) werkt als vrijwilligster bij Resto VanHarte Lelystad Zuiderzee.

Red Carpet Hero

“Op 8 juli ben ik, samen met nog een aantal andere jongeren, gekozen tot Red Carpet Hero door de Gemeente Lelystad en Lelystad Doet. Met als reden mijn vrijwilligerswerk bij Resto VanHarte. Dat was supergaaf! Ik had het niet zo groot verwacht. Er werd contact met mij opgenomen met de vraag of ze mij konden interviewen, ik wist eigenlijk niet dat het een filmpje werd. Ik mocht het filmpje nog goedkeuren en toen zeiden ze dat ze het zouden gaan uitzenden in de Agora in Lelystad en dat ik daarom zou worden opgehaald in een limousine. Uiteindelijk gingen we niet alleen de filmpjes bekijken, maar werden we ook op het podium geroepen, kregen we een bosje bloemen en een cheque van 100 euro. Dat had ik echt niet verwacht, maar het was echt heel erg leuk.”

Van Kinderresto naar Resto

“Ik heb Resto VanHarte drie jaar geleden leren kennen door Kinderresto. Ze kwamen langs op school en ik besloot mee te doen. Je leert daar koken, maar ook waar het eten vandaan komt. Ik had het zo naar mijn zin dat ik het jaar erna ben gaan helpen. Kinderresto ging toen helaas weg in Lelystad en er kwam een Resto met een andere doelgroep voor in de plaats, namelijk voor mensen die het iets minder breed hebben of eenzaam zijn. Ik besloot te blijven. Dat was wel een groot verschil, want ik hoefde nu geen dingen meer uit te leggen en de andere mensen met wie je werkt zijn natuurlijk volwassenen in plaats van kinderen. Daardoor wordt communiceren wel makkelijker. En het is fijn dat het altijd dezelfde groep mensen is, want bij Kinderresto had je iedere tien weken een nieuwe groep. Nu ken ik iedereen die daar werkt goed.”

Muziek produceren

“Iedere dinsdag, behalve als het te druk is met school, werk ik bij Resto VanHarte Zuiderzee in Lelystad. Ik heb niet echt één vaste taak, ik doe van alles en nog wat: koken, toetjes maken, afwassen en soms ook de kassa. Voor de rest ga ik natuurlijk naar school, dit jaar de derde klas, ik zit op Krav maga (een verdedigingssport) en ik speel nog keyboard. En voor de rest spreek ik gezellig af met vrienden en familie.
In de toekomst lijkt het me sowieso leuk om iets in de horeca te doen, in de keuken lijkt mij wel wat, maar in de bediening ook zeker. Muziek is ook een interesse van mij, het produceren van muziek zou ik ook graag willen doen later. Het mixen van muziek vind ik ook superleuk, daar ben ik de laatste tijd ook mee bezig.”

Na Devina's verhaal interesse gekregen om ook vrijwilligerswerk bij Resto VanHarte te gaan doen? Klik hier.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact