Doneer nu!

Vrijwilligster: Laura

Laura vrijwilliger grootLaura Meershoek (30 jaar) werkt sinds 2018 één keer in de twee weken als vrijwillige kok in de keuken bij Leiden Slaaghwijk.

Chef-kok in Leiden

“Ik ben bij Resto VanHarte terecht gekomen door een vriendin. Zij was vrijwilliger bij een kerstdiner in Den Haag en kwam heel enthousiast terug met: ‘Dit is ook echt iets voor jou!’. Toen heeft ze me echt meegesleurd, haha. Dat was maar goed ook, want ik vond het meteen heel erg leuk. Dat is nu zo’n anderhalf jaar geleden en ondertussen run ik de keuken in Leiden Slaaghwijk. Dat doe ik één keer in de twee weken. In de andere week doet mijn collega Veronique dat.”

Beperkt budget

“Naast het koken zoek ik ook de recepten uit en doe ik boodschappen. Dat is soms nog best een uitdaging, want we hebben een beperkt budget. Ik ga op woensdag naar de markt en dan heb ik een vast adresje waar ik goedkoop groenten en fruit kan kopen. Op basis daarvan bepaal ik wat we die avond gaan koken en dan haal ik de rest bij de supermarkt. Daar word ik wel heel creatief van. Ik leer er ook veel van om te koken voor grotere groepen en veel te experimenteren. Ik probeer steeds nieuwe dingen uit. Mijn hart ligt bij de mediterraanse keuken, maar ik maak de laatste tijd ook veel Aziatische en Midden-Oosterse gerechten. Zo hadden we laatst een Aziatisch menu, met tom kha kai (Thaise kip-kokossoep), bapao’s (gestoomde broodjes met vlees) en kokos-limoensorbetijs als toetje.” (zie de foto's hieronder)

IMG 20200122 210138IMG 20200122 205554IMG 20200122 205836

Benefietconcert voor Resto VanHarte

“In het dagelijks leven ben ik docent Engels op een middelbare school. Ook zing ik graag. In mijn huidige werk miste ik dat de leerlingen kunnen zingen en toneelspelen. Er was al een tijd een kerstkoor voor docenten, maar daar hebben we nu ook leerlingen bij gevraagd en afgelopen kerst is er een kerstconcert georganiseerd. De opbrengst van de kaartverkoop ging naar Resto VanHarte. We hebben hiervoor een aantal weken gerepeteerd en dit resulteerde in een voorstelling, met afwisselend kerstliedjes en liedjes die over verbinding en eenzaamheid gingen. Tussen de liedjes door vertelden de leerlingen dan wat over de liedjes. Daarnaast was er een kerstmarkt en ook een aantal docenten had hun kerstpakket gedoneerd aan Resto VanHarte. Alles bij elkaar bracht het 1000 euro op!”

Koken als passie

“Qua toekomstplannen zit ik voorlopig wel even goed. Voor de zomer ben ik gaan samenwonen met mijn vriend. Ergens is het altijd wel een droom geweest om een eigen brasserie te openen. Helaas is dat best zwaar voor je rug en benen en ook staat het ondernemerschap me wel tegen. Daarom is het een mooie tussenoplossing om bij Resto VanHarte toch mijn passie te kunnen uitoefenen: koken! Ik zou het heel leuk vinden om hier nog lang te blijven.”

Ben je na het lezen van Laura's verhaal enthousiast geworden om ook vrijwilliger te worden bij Resto VanHarte? Klik dan hier.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact