Doneer nu!

Vrijwilligster: Sophie

200sophieSophie (23) is vrijwilligster bij Resto VanHarte Maastricht. Ze hoopt na het behalen van een belangrijke toets haar master te gaan halen op de Universiteit van Maastricht voor de studie “Strategic Marketing”.

“Denk ik terug in de tijd, dan besef ik dat mijn moeder ook altijd vrijwilligerswerk heeft gedaan in haar leven. Ik had tijd over en wilde graag wat extra voldoening in mijn leven en zocht naar een geschikte plek en heb die gevonden bij Resto VanHarte. Ik heb een tussenjaar en vind het geweldig dat ik die kan invullen op deze plek. Ik ben er trots op dat ik vrijwilligster ben. Heb hier geleerd om efficiënt te werken in de keuken de bediening. Het leren samenwerken in teamverband vind ik fijn.

Oorspronkelijk kom ik uit Weert. Ik woon in de buurt van de Brusselsepoort, een wijk in Maastricht. In gesprek met de gasten aan tafel kom ik veel van de geschiedenis te weten van mijn wijk en de rest van de stad en haar tradities. Carnaval wordt hier elk jaar gehouden in een grote optocht bijvoorbeeld. Ik haal veel voldoening uit mijn vrijwilligerswerk bij Resto VanHarte en hoop met deze ervaring en mijn studie in de toekomst in het buitenland te gaan werken.”

Interview en foto: Marieke Lucas

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact