Eenmalige donatie met belastingvoordeel

Als u een eenmalige schenking doet aan Resto VanHarte, geldt voor de fiscale aftrekbaarheid een minimum- en een maximumgrens. Als het jaartotaal van alle schenkingen die u aan goede doelen doet meer is dan 1% procent van uw bruto inkomen, dan kunt u het bedrag boven die 1% van de belasting aftrekken (met een minimum van € 60 per jaar). Het maximumbedrag dat u mag aftrekken is 10% van uw bruto-inkomen.
 
Rekenvoorbeeld
U schenkt Resto VanHarte eenmalig een bedrag van € 500. Uw bruto-inkomen bedraagt € 35.000. U mag dan € 150 als aftrekpost opgeven (€ 3500 min € 350 (1% van € 35.000) = € 150). Het bedrag dat u als aftrekpost opvoert, mag in dit geval niet hoger zijn dan € 3.500 (10% van uw bruto-inkomen).
 
Met vragen over schenken kunt u terecht op www.notaris.nl of bij de Notaristelefoon (0900 - 346 93 93, elke werkdag van 9.00 tot 14.00 uur).

VanHarte cadeaus

Wilt u iemand verrassen met een mooi schort, kookboek of BigShopper? Bestel dan hieronder een van onze unieke Rest vanHarte producten.

cadeaus1
Resto VanHarte Cadeaubon
Met de Resto VanHarte Cadeaubon geeft u iemand een heerlijk driegangendiner en een bijzondere ontmoeting bij Resto VanHarte cadeau.
Met de aankoop steunt u het werk van Resto VanHarte.
Bestel de VanHarte Cadeaubon >>
 
cadeaus2
Resto VanHarte BigShopper
De Resto VanHarte BigShopper: daar kunnen veel boodschappen in!
Stevig en met de frisse kleuren van ons logo.
Bestel de BigShopper >>
 
cadeaus3
Resto VanHarte Schort
Bestel een Resto VanHarte schort en laat zien dat u het werk van Resto VanHarte belangrijk vindt.
Bestel VanHarte Schort >>

Schenken met belastingvoordeel

belastingvoordeelGeld geven aan Resto VanHarte is fiscaal aantrekkelijk. Speciale regels voor ‘instellingen die het algemeen nut beogen‘ (ANBI), zoals Resto VanHarte, bepalen dat u recht heeft op belastingvoordeel.

Voordelen van schenken via een notariële akte
U legt een bedrag vast voor minimaal vijf jaar in een notariële akte. Dit is aftrekbaar van uw inkomstenbelasting en u heeft er geen omkijken meer naar. Zo wordt het steunen van Resto VanHarte nog aantrekkelijker.
 
Volg het voorbeeld van Pieter Bruijn
Pieter Bruijn is één van de mensen die Resto VanHarte op deze manier steunt:
“Na het overlijden van mijn vrouw, ben ik in een sociaal isolement terechtgekomen. Dankzij Resto VanHarte heb ik mijn leven weer op de rails gekregen. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en ben actief geworden in de wijk. Ik besef nu hoe belangrijk initiatieven als Resto VanHarte zijn en steun ze dus ook financieel. Schenken via een notariële acte vind ik de makkelijkste manier. Het bedrag mag voor de volle honderd procent van mijn belastbaar inkomen worden afgetrokken. Je stuurt de gegevens op naar een notaris, zodat de schenking in een notariële akte wordt vastgelegd.”
 
 
Ook eenmalige giften zijn fiscaal aftrekbaar
Als uw gift ligt tussen de 1 en 10% van uw verzamelinkomen (met een minimaal bedrag van € 60) mag u in Nederland uw gift aftrekken van de belasting. Lees verder
 
Wilt u meer weten over schenken bij notariële akte? Neem dan contact op met Ellen Groneman via e.groneman@restovanharte.nl of telefoon 020 303 3030/06 51285150.

VanHarte in uw testament

vanharte amsterdam testamentVindt u ook dat iedereen in Nederland de kans moet krijgen deel te nemen aan het maatschappelijk leven? Denk dan eens aan de mogelijkheid om Resto VanHarte op te nemen in uw testament. In een testament kunt u behalve personen ook goede doelen opnemen. Dat kan op twee manieren:

Erfstelling
U kunt Resto VanHarte opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Resto VanHarte ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is.
 
Legaat
Met een legaat stelt u vast welk geldbedrag of bepaald goed (bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille) u nalaat aan Resto VanHarte.
 
Geen erfbelasting
Resto VanHarte is aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Een ANBI is een door de Belastingdienst erkend goed doel dat vrijgesteld is van het betalen van erfbelasting. Als u geld of bezittingen nalaat aan Resto VanHarte, dan komt dat gedeelte van uw erfenis dus volledig ten goede aan ons werk.
 
Vraag advies aan de notaris
Uw notaris kan met u meedenken over de verschillende mogelijkheden. Met algemene vragen over nalatenschappen kunt u terecht op www.notaris.nl of bij de Notaristelefoon (0900 - 346 93 93, elke werkdag van 9.00 tot 14.00 uur).
 
Wilt u met ons van gedachten wisselen, of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via e.groneman@restovanharte.nl of telefoon 020 303 3030.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact