Doneer nu!

Vrijwilligers Tilburg

Word jij vrijwilliger in 1 van onze teams in Tilburg?

Resto VanHarte

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving. We brengen in onze buurtrestaurants mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding om samen te bouwen aan een hechte gemeenschap en betere buurt.

Vrijwilliger worden bij Resto VanHarte

Wil jij actief betrokken zijn bij jouw buurt? Wil je gewoon wel eens iets doen voor de medemens? Heb je tijd over en zoek je een gezellige besteding daarvan? Heb je ambities en wil je eens kijken of het wat voor je is? Bekijk dan onderstaande profielen eens, we hebben leuke rollen binnen onze teams.

Gastvrouw/gastheer

Als gastvrouw/heer ontvang je op een Resto-avond de gasten en heet je hen van harte welkom. Vervolgens check je hun reservering en help je hen met het uitzoeken van een plekje aan tafel. Eventueel geef je uitleg over het verloop van de avond. Ook hou je in de gaten of de tafel waaraan je de gasten plaatst voorzien is van een kan koud water.

Belangrijk in deze rol is het oog voor detail. Lees de gezichten van je gasten en speel er op in indien nodig. Bijvoorbeeld door mensen die alleen komen bij gasten te plaatsen die er al zijn, zodat er direct een connectie kan ontstaan. Ook als mensen zoekende zijn speel je in op de eventuele vraag die er misschien is. Je signaleert gedurende de avond de sfeer en praat proactief me gasten over alledaagse dingen. Kortom je vindt het leuk een praatje te maken, zorgt er voor dat de gasten het naar hun zin hebben zodat ze graag weer terug komen.

Verder ondersteun je de restaurant collega’s bij het opdekken en afruimen van de tafels. draag je actief ideeën aan om de dienstverlening nog meer te optimaliseren. En dat alles met een vrolijkheid en enthousiasme die bij jou past!

Kassa-medewerk(st)er

De kassa-medewerker zorgt voor de vlekkeloze afhandeling van de betalingen op een Resto-avond. Je verwerkt de betalingen in ons computersysteem en je bent verantwoordelijk voor de kas. Je telt de begin en de eindkas en maakt de afdracht papieren in orde.

Makkelijk is het dus wel dat je een beetje met cijfers om kunt gaan en enige ervaring hebt met Excel. Daar je naast de gastvrouw/heer het visite kaartje van de Resto-avond bent is een kort praatje maken om mensen op hun gemak te stellen jou niet vreemd.

Voor de verslaglegging van de Resto-avond vragen we de kassa-medewerker om een kort verslagje te maken als het gaat om een thema avond.

De kassa-medewerker ondersteunt haar collega’s van het restaurant ook met de opbouw en het opruimen achteraf.

 


 

Restaurant medewerk(st)er

De restaurant medewerker verzorgt de inrichting van het restaurant al naar gelang het aantal reserveringen en/of het thema. Ook het dekken en evt. versieren van de ruimte behoort tot de taken. Zeker voor de thema-avonden en evenementen denk je actief mee over de inrichting, versiering en overige creatieve mogelijkheden. Ook zorg je de juiste muziek en verlichting in afstemming met de beheerders op de locatie.

Als restaurant medewerker weet je dus van aanpakken, zowel fysiek om de juiste indeling te krijgen als creatief als het gaat om sfeer en ambiance creëren voor de verschillende avonden.

Uiteraard bouw je met collega’s alles op en zorg je dat aan het eind van de avond ook weer alles zo terug is gezet zoals het stond.

Keuken medewerk(st)er

Vind je het leuk om in de keuken lekker te kokkerellen. En werk je graag samen in een team? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe keuken medewerker. Onder begeleiding van onze professionele horecamanager ga jij met een team aan de slag een heerlijk vers 3-gangendiner klaar te maken voor onze gasten van de Resto-avond.

Je hoeft geen volleerde kok te zijn, zelfs helemaal niet, want als je graag gewoon wat bijleert in de keuken of al wat kneepjes kent, is werken bij ons in de keuken erg leuk. Naast de reguliere Resto-avonden zullen er met regelmaat thema-avonden en evenementen worden georganiseerd waar je wellicht te maken krijgt met een buffet of juiste kleine hapjes.

Uiteraard zorg je met het keuken team voor de voorbereiding (mis en place), de bereiding en uiteraard voor het opruimen en schoonmaken van de keuken.

Marketing/communicatie/PR medewerk(st)er

Ook voor marketing, communicatie en PR activiteiten, specifiek gericht op de avonden bij De Heyhoef zoeken we een enthousiaste medewerk(st)er. Deze taken zijn niet gebonden aan de dagen en tijden van de Resto-avonden, maar zijn flexibeler in te delen.

De variatie binnen deze rol is groot. En zeker ook tot de taken behoort het mede bedenken en invullen van activiteiten voor verschillende doelgroepen, zelfs het werven van fondsen of partners kan een leuke invulling zijn. Het te besteden aantal uren is hierdoor ook bespreekbaar.

Tot slot

Kortom, er zijn leuke rollen te vergeven in het vrijwilligersteam. Ook re-integratie , coaching , leer/werktrajecten of andere mogelijkheden van begeleidingen zijn bespreekbaar met ons in combinatie met ContourdeTwern.

Dus hebben we jouw interesse gewekt, laat het ons weten, dan maken we graag kennis met je. Stuur een mail naar Manita Rovers, Resto-manager Tilburg en Den Bosch, m.rovers@restovanharte.nl of bel haar op nummer 06 - 46 47 47 08.

Wil je nog meer weten over de landelijke organisatie en de andere steden waar we Resto-avonden houden? Kijk dan op www.restovanharte.nl.

Wij heten je VanHarte welkom!

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact