Doneer nu!

Zo werkt Resto VanHarte

Een avond bij VanHarte
Zo werkt Resto vanHarteIn onze Resto’s verzorgen we één of twee avonden per week een gezond en betaalbaar driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren tovert het Restoteam deze ruimte om tot een gezellig buurtrestaurant.

Onder leiding van een professionele kok start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, bouwen het podium op voor de muzikant of spreker van vanavond en dekken de tafels. Rond etenstijd schuiven de gasten aan.
 
Bij Resto VanHarte eten we wat de pot schaft. We gebruiken verse groenten. Regelmatig staat er vis op het menu en áltijd is er een vegetarische variant en halal vlees, mits u hiervoor reserveert.
 
Tussen de gangen door kunt u genieten van speciale muziek- en dansoptredens. Ook organiseren we spelavonden. Regelmatig nodigen we organisaties uit de wijk uit die vertellen wat ze voor u kunnen betekenen.
 
Ook buiten onze vaste Resto-avonden om organiseren we evenementen waar ontmoeting en verbinding voorop staan. Onze Restoteams rukken dan uit met onze VanHarte foodtruck om in no time voor een grote groep mensen een gezonde maaltijd te serveren. Zo kunnen we overal in het land mensen enthousiast maken voor de VanHartefilosofie.
 
Maatschappelijk betrokken
Bij Resto Van Harte is iedereen welkom en bieden we mensen volop de kansen om zich te ontwikkelen. Onze speciale aandacht gaat uit naar mensen die graag willen doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt of hun eigen Resto-activiteiten willen gaan ontplooien. We stellen hen in de gelegenheid om de kennis en werkervaring die ze hiervoor nodig hebben op te doen in de Resto’s, onder deskundige begeleiding van de Restoteams.
 
Dank aan onze partners
Resto VanHarte is mogelijk dankzij de hulp van vrijwilligers en donateurs en de samenwerking met bedrijven, fondsen en overheden. Bedrijven steunen ons niet alleen financieel, maar ook door medewerkers in de gelegenheid te stellen mee te draaien in de Resto’s en hier activiteiten voor de gasten te organiseren.
 
Hecht netwerk
Resto VanHarte werkt graag samen met organisaties die net als wij sociaal isolement de wereld uit willen helpen en leefbaarheid in de wijk willen bevorderen. We bundelen onze krachten ook met sociale wijkteams, sportclubs, wijktheaters, GGD, de Voedselbank, asielzoekerscentra, moestuinen, thuiszorgorganisaties, UWV Werkbedrijf, sociaal raadslieden en woningcorporaties. Samen bereiken we meer in de wijk dan ieder voor zich.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact